Kultúra

A Bosszúállókat még egy jó horror sem tudja megszorongatni

Ahhoz képest, hogy a magyar mozikban csak minden idők harmadik legjobb hétvégéjét produkálta (két Star Wars lehagyta) a Bosszúállók 3, a második héten sem lehetett letaszítani a Marvel-univerzumot a trón legmagasabb fokáról. A frissen bemutatott (csütörtökön) Hang nélkül bármilyen jó kritikákat kapott, és bármennyire is félős horror, csak a második hely jutott neki.

Bárcsak minden horror olyan lenne, mint a Hang nélkül
Hogyan lehet a folyamatos, lélegzet-visszafojtott rettegés ennyire jó? Avagy az ideggyenge kritikus találkozása a szörnyfilmmel. Kritika.

A Bosszúállók: Végtelen háború eddig összesen majdnem 400 ezres látogatószámot hozott, és a második hétvégén valamivel több mint 82 ezren nézték meg a szuperhősöket. A Hang nélkül közel 29 ezer embert érdekelt, és ez 41,3 millió forint bevételt jelent. A harmadik helyre szintén az első hétvégés Szűzőrség került 20 ezer nézővel (29 millió forint), a negyedikre az elég buta Taxi 5 fért, amire 10 ezren voltak kíváncsiak múlt csütörtök és vasárnap között.

A Taxi-sorozat még nem volt elég suttyó, aztán jött a törpék szerelmese
A Taxi soha nem volt magasröptű szórakozás, de most kifejezetten mélyre jutott, és nem azért, mert egy törpe is fontos szerepet kapott az ötödik részben.

A Bosszúállók 3. már átlépte az egymilliárd dolláros (1,164 milliárd dollárnál, azaz ~306,2 milliárd forintnál tart) küszöböt, ezzel úgy került az örök box office lista tizenötödik helyére, hogy Kínában még ki se jött. A kínai piac pedig lassan fontosabb, mint az amerikai, szóval lehetnek ebből még rekordok.

A mozis nézettségeket a Filmforgalmazók Egyesületének honlapján lehet megnézni.

Kiemelt kép: Fórum Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik