Kultúra

Teljesen őrült lesz a Don Quijote-film, ami kész csoda, hogy elkészült

Miután Terry Gilliamnek közel 20 évig tartott befejezni az alkotást, aminek itt az új előzetese.

Mint ismert, különböző hányattatások és több leállás miatt 17 évig tartott elkészíteni, de sikerült és idén végre mozikba kerül Terry Gilliam szerelemprojektje: Az ember, aki megölte Don Quijotét című kalandfilm, amelyet a cannes-i filmfesztiválon fognak először bemutatni. A produkciónak júniusban már megjelent az első előzetese, most pedig itt van a második, amely egy igencsak mozgalmas és bohém alkotást ígér.

Az időutazást sem nélkülöző, a 21. század mellett a 16. században játszódó film sztorija arra épül, hogy egy Toby nevű filmproducer (a Star War Kylo Renjeként befutott Adam Driver) Spanyolországban megismerkedik egy őrült fazonnal (az Arany Glóbuszra is jelölt Jonathan Pryce), aki miután ráosztják Don Quitoje szerepét, teljesen beleéli magát és úgy marad, azaz meggyőződésévé válik, hogy ő a nemes lovag. Toby évekkel később újra találkozik az öregemberrel, aki még mindig Don Quijoteként különböző kalandokba keveri a srácot, akiről pedig az a meggyőződése alakul ki, hogy ő a szolgája, Sancho Panza.

A mások mellett Olga Kurylenko és Stellan Skarsgård és Jordi Mollà mellékszereplésével készült film a május 19-es cannes-i premiert követően várhatóan világszerte a nyáron fog a mozikba kerülni.

Kiemelt kép: Alacran Pictures/Amazon Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik