Kultúra

Itt az első kép Terry Gilliam közel 20 éve készülő Don Quijote-mozijából

A fotón a Kylo Renként befutott Adam Driver és a Don Quiotét alakító Jonathan Pryce is feltűnik.

Még a nyáron jelentette be Terry Gilliam, hogy végre befejezte Az ember, aki megölte Don Quijotét című filmje forgatását, amely a különböző hányattatások és több leállás következtében immár 17 éve zajlott.

A Gyalog galopp, a Brian élete és a 12 majom rendezője csaknem három évtizede dédelgette filmtervét a lovagról, azonban a forgatás csupán a hetedik nekifutásra, 2000-ben kezdődött el. A Monty Python egykori tagjának tavaly aztán sikerült elkészülnie a jelenetek felvételeivel, a produkció pedig azóta az utómunkálatok fázisába lépett és mára megjelent belőle az első kép, amelyet a Berlinalén lepleztek le.

A felvételen az új Star Wars-tilógia Kylo Renjeként világhírűvé vált Adam Driver és a filmben a nagy Don Quijotét megformáló Jonathan Pryce látható. Az utóbb a két főszerepet megkapó és eljátszó színész azonban nem Gilliam első választásai voltak: az ezredforduló táján előbb Johnny Depp és Jean Rochefort, majd 2008-ban már Jack O’Connell és a néhai John Hurt voltak esélyesek a szerepekre.

Az időutazást sem nélkülöző, a 21. század mellett a 16. században játszódó film sztorija arra épül, hogy egy Toby nevű reklámmenedzser (Driver) Spanyolországba utazva találkozik egy önmagát Don Quijoténak képzelő öregemberrel (Pryce). A mellékszerepeket Olga Kurylenko és Stellan Skarsgård játsszák.

A hamarosan teljesen elkészülő produkciónak egyelőre nincsen forgalmazója, de a Slashfilm úgy tudja az Amazon Studiosnál landolhat. Amennyiben ez beigazolódik, a májusi cannes-i filmfesztiválon várhatóan meg is tartják majd a világpremierjét, a mozikba pedig azt követően a tavasszal/nyáron kerülhet.

Terry Gilliamnek halálhírét keltették, zseniálisan reagált
A Monty Python-tag gyászhíre véletlenül került fel a világhálóra, a filmrendező pedig szokásos abszurd humorával reagált az esetre.
Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Danny Martindale

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik