Kultúra

Itt az első előzetese a Don Quijote-filmnek, ami már 20 éve készül

Idén fog mozikba kerülni Terry Gilliam elátkozott produkciója, amely a trailer alapján teljesen őrültnek ígérkezik.

Azt követően, hogy különböző hányattatások és több leállás következtében lassan két évtizede készül, végül idén fogják bemutatni Az ember, aki megölte Don Quijotét című kalandfilmet, amelyet  Terry Gilliam írt és rendezett. A Monty Python egykori tagjának tavaly sikerült elkészülnie a felvételekkel, a produkció pedig azóta az utómunkálatok fázisába lépett és az első kép után mára megjelent az első előzetes is.

Az időutazást sem nélkülöző, a 21. század mellett a 16. században játszódó film sztorija arra épül, hogy egy Toby nevű reklámmenedzser (az új Star Wars-tilógia Kylo Renjeként befutott Adam Driver) Spanyolországba utazva találkozik egy önmagát Don Quijoténak képzelő öregemberrel (az Arany Glóbuszra is jelölt Jonathan Pryce). A mellékszerepeket Olga Kurylenko és Stellan Skarsgård játsszák.

A hamarosan teljesen elkészülő produkciónak egyelőre nincsen forgalmazója, de a Slashfilm úgy tudja az Amazon Studiosnál landolhat. Amennyiben ez beigazolódik, a májusi cannes-i filmfesztiválon várhatóan meg is tartják majd a világpremierjét, a mozikba pedig azt követően a tavasszal/nyáron kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik