Kultúra

Női rendező készítheti a következő Star Trek-filmet

Az Űrszekerek-franchise történetében először bíznák női rendezőre az egyik filmet.

A The Hollywood Reporter számolt be róla, hogy női rendezője lehet a következő Star Trek-filmnek: a Paramount Pictures S.J. Clarksont kérte fel a 2009-ben újraindított filmszéria negyedik részére.

A ma már legendás Gene Roddenberry 1966-ban startolt sci-fi tévésorozatából az évtizedek során filmtörténeti jelentőségű franchise nőtte ki magát, amelynek még sosem rendezte nő egy epizódját sem.

A THR úgy tudja, hogy a Paramount ezen mindenképpen változtatni akar, ezért szemelték ki Clarksont, aki eddig olyan sorozatokon dolgozott, mint az Élet a Marson, a Hősök, a Dexter és a Jessica Jones.

S.J. Clarkson rendezheti a Star Trek 4-et. Fotó Getty Images/WireImage/Bennett Raglin

A még cím nélküli Star Trek 4-ről egyelőre annyit tudni, hogy a forgatókönyvét J.D. Payne és Patrick McKay írja és miként azt már 2016-ban beharangozták, a film nagy visszatérője George Kirkként az a Chris Hemsworth lesz, akit eddig csak a 2009-es Star Trek elején láthattunk néhány percig.

Hemsworth mellett jelen állás szerint a filmbeli fiacskáját, James T. Kirk kapitányt alakító Chris Pine és a Spock szerepét Leonard Nimoytól megöröklő Zachary Quinto alkotja a szereplőgárdát. Ugyanakkor szinte biztos, hogy az eddigi három rész állandó szereplői közül (csaknem) mindenki benne lesz az újabb felvonásban is, kivéve a két éve tragikus balesetben elhunyt Anton Yelchint, aki Chekov zászlóst játszotta.

A már az előkészítés alatt álló Star Trek 4-gyel párhuzamosan a Paramountnál továbbra is tervben van annak az Űrszekerek-mozinak a tető alá hozása is, amelyet Quentin Tarantino írna és rendezne.

Alakul Tarantino Star Trek-filmje: megvan, hogy ki írja a forgatókönyvet
Merthogy a rendező nem egyedül tervezi kidolgozni a filmötlete alapján készülő produkciót.

A legutóbbi Star Trek-installáció: a 2016-os Mindenen túl Észak-Amerikában 158 millió dollárt, globálisan pedig 343 millió dollárt termelt, amellyel a költségei dupláját hozta vissza a Paramountnak.

Kiemelt kép: Paramount Pictures/Skydance Media

Ajánlott videó

Olvasói sztorik