Kultúra

Alakul Tarantino Star Trek-filmje: megvan, hogy ki írja a forgatókönyvet

Merthogy a rendező nem egyedül tervezi kidolgozni a filmötlete alapján készülő produkciót.

December elején robbant a bombahír, miszerint tizedik, egyben az ígérete szerint utolsó rendezésének egy Star Trek-filmet szeretne forgatni Quentin Tarantino, aki már egyeztetett is az ügyben a filmszériát a 2009-es Star Trek című reboottal rendezőként és producerként is újra életre keltő J.J. Abramsszel.

A projekt nemrégiben hivatalosan is zöld utat kapott a Star Trek-mozikat gyártó Paramounttól, mi több: a stúdiónál Tarantino azon kikötésére is rábólintottak, hogy a produkció 18 éven felülieknek szóló legyen.

A franchise történetének első korhatáros installációjával kapcsolatban most a The Hollywood Reporter szállította a legfrissebb infót, miszerint eldőlt, hogy Tarantino filmötlete alapján

a forgatókönyvet az a Mark L. Smith fogja kidolgozni, aki többek között Az elhagyott szoba, A rettegés mélye és a tavaly három Oscarral kitüntetett A visszatérő szkriptjét is írta.

Mark L. Smith A visszatérő 2015-ös premierjén. Fotó: Getty Images/Frederick M. Brown

A Deadline korábbi értesülése alapján Smith már azóta befutónak tűnt a munkára, hogy Tarantino vele együtt négy forgatókönyvíróval összeülve agyalt a filmötlete továbbgondolásán.

Ezzel együtt mostanra az is hivatalossá vált, hogy Smith-szel együttműködve Tarantino írni és rendezni, míg Abrams producerálni fogja a filmet, amelyből a reflektorfénybe kerülése dacára továbbra is csak évek múlva lehet majd valami. Tarantino előbb még leforgatja a 2019-ben mozikba kerülő 1969 munkacímű filmjét, míg a Paramount már a Star Trek: Mindenen túl eseményeit követő Űrszekerek-mozin dolgozik.

Patrick Stewart újra eljátszaná Picardot Tarantino Star Trek-filmjében
Ezt maga a színész nyilatkozta egy interjúban, hozzátéve, hogy régóta szeretne együtt dolgozni a filmessel.
Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Jason LaVeris

Ajánlott videó

Olvasói sztorik