Kultúra

Folytatást kap az év meglepetéshorrorja

Azaz a Hang nélkül, amely jelenleg is a legnépszerűbb film az amerikai mozikban.

Los Angelesben zajlik hétfő óta a CinemaCon elnevezésű esemény, amelyen a Paramount Pictures elnöke, Jim Gianopulos bejelentette, hogy folytatást kap a Hang nélkül (A Quiet Place) című horror, amelynek második részét már el is kezdték kidolgozni – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A sequel korai beharangozásának hátterében feltehetően az áll, hogy az Egyesült Államokban három hete bemutatott alkotás sikere még a stúdiót is meglepte: az év eddigi második legjobb nyitóhétvégéjét produkálta, mostanáig közel 220 millió dollárt gyűjtött és jelenleg is vezeti a tengerentúli bevételi toplistát.

A Hang nélkül érdekessége, hogy az az alapvetően színész John Krasinski írta és rendezte, aki 2005 és 2013 között A hivatal (The Office) Jim Halpertjeként vált ismertté. Az elmúlt években a rendezés felé is kacsintgató Krasinskinak a horror már a harmadik nagyjátékfilmje, amelyben egyszersmind játszik is: ő alakítja az egyik főszereplőt színésznő felesége, az Arany Glóbusz-díjas Emily Blunt mellett.

Az egyelőre bizonytalan, hogy a Hang nélkül 2-t is Krasinski készíti-e, vagy valaki másra bízza a stúdió.

Krasinksiék filmje egy öttagú családról szól, akik valamikor a nem túl távoli jövőben igyekeznek életben maradni, miközben a világot az űrből érkezett vak, de vájt fülű szörnyek uralják. Éppen ezért a túlélés kulcsa, hogy egy pisszenést sem engedhet meg magának az ember, pláne nem a szabadban, különben a bestiák megjelennek és levadásszák. Ilyen körülmények között ismerhetjük meg a családot, Abbottékat.

Jön a horror, amiben megmukkanni felér egy halálos ítélettel
Itt a John Krasinski rendezésében és főszereplésével közelgő Hang nélkül végső előzetese.

A Michael Bay produceri bábáskodásával készült Hang nélkül május 3-án fog a magyar mozikba kerülni.

Kiemelt kép: Universal Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik