Kultúra

A Weinstein-ügyben néma maradt, most öngyilkos lett

Meghalt Jill Messick, aki Weinstein producertársaként keveredett a zaklatási botrányba.

A The Hollywood Reporter számolt be róla (via Index) hogy 50 éves korában öngyilkos lett Jill Messick, aki 1997 és 2003 között volt a Harvey Weinstein által vezetett Miramax stúdió egyik producere. Az évek óta bipoláris zavarral és depresszióval küzdő Messick halálhírét családja jelentette be.

Messick volt a Weinsteint szexuális zaklatással vádoló Rose McGowan menedzsere 1997-ben, amikor a színésznő szerint a producer megerőszakolta őt. A #MeToo-mozgalom egyik vezéralakjává vált McGowan a közelmúltban utalt arra, hogy Messick egyike lehetett azoknak, akik tudtak Weinstein ügyeiről.

A családja szerint ez tette tönkre a kétgyermekes családanya Messicket, aki a betegségei mellett képtelen volt feldolgozni, hogy ártatlanul belekeveredett a producer zaklatási botrányába. Mint írják:

Jill nem bírt a féktelen információáramlással és a személyével kapcsolatos valótlanságokkal. Járulékos kár lett egy már egyébként is rettenetes történetben.

 

Az elmúlt hónapok során sok nő állt nyilvánosság elé a Harvey Weinstein elleni vádakkal, köztük Rose McGowan nem csupán a támadójáról, de másokról is beszélt a sajtónak. Egyikük volt Jill, aki úgy döntött, szótlan marad Rose botrányos kijelentéseivel szemben, amely sok hozzá hasonló személyt ástak alá.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: Getty Images/Kevin Winter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik