Kultúra

Kiderült, mikor forgatják az AZ második részét

És már azt is tudni, melyik színésznő a legesélyesebb a folytatás női főszerepére.

2017 egyik legnagyobb mozis szenzációja volt a Stephen King azonos című 1984-ben megjelent regénye (pontosabban annak első fele) alapján készült AZ, amely a szeptemberi bemutatását követően akkorát ment, hogy az Egyesült Államokban egyenesen minden idők legprofitálóbb horrorfilmjévé vált.

Az AZ lett minden idők legsikeresebb horrorfilmje Amerikában
Újabb rekordot döntött meg Stephen King horrorja. Most már hivatalosan is ettől kell rettegni a legjobban.

A hype és a kirobbanó anyagi siker nyomán nem is volt kérdés, hogy jön a folytatás, az IT: Chapter Two, amelyet már az ősszel bejelentett a gyártó Warner Bros. Pictures – New Line Cinema stúdiópáros.

A regény második felét feldolgozó produkció már előkészítés alatt áll és habár az elmúlt hónapokban nem érkezett vele kapcsolatban érdemi infó, az Omega Ungerground című oldal mára megtudta, hogy

az AZ 2-t június 18-án kezdik forgatni a kanadai Torontóban található Pinewood stúdióban.

A munkálatok várhatóan októberig/novemberig tartanak majd. A stúdió mellett a Torontótól 110 km-re eső Port Hope-ba is visszatér a stáb, merthogy az első filmben is ez a városka „alakította” Derryt.

Jelenleg még sok kérdés nyitott a Chapter Two-val kapcsolatban, így pl. még mindig nem tudni, hogy játszanak-e majd benne az első rész gyerekszereplői, vagy őket az alapfilm jeleneteit újrafelhasználva idézik meg. Az viszont biztos, hogy a horror emblematikus gonoszát, a bohóc Pennywise-t ismét Bill Skarsgard fogja életre kelteni, míg a főhősök felnőtt változataira új színészeket castingolnak.

A szereposztással kapcsolatban az a hír járja, hogy a felnőtt Beverly Marsh szerepét a kétszeres Oscar-jelölt Jessica Chastain kaphatja, miután már dolgozott együtt az AZ-t rendező Andy Muschiettivel.

Jessica Chastain. Fotó: Getty Images/WireImage/George Pimentel

Az IMDb adatlapja szerint a folytatás forgatókönyvét is az első részt, illetve pl. az Annabelle-horrorokat jegyző Gary Dauberman írja, a rendező megint Andy Muschietti lesz, és ő is fogja producerálni a filmet mások mellett nővérével, Barbara Muschiettivel közösen.

Az IT: Chapter Two két évvel az AZ bemutatása után: 2019. szeptember 6-án fog a mozikba kerülni.

Ha csak filmben láttad az AZ-t, nem tudsz róla semmit
Amint az sejthető volt, az új AZ-film és a könyveredeti között egészen sok a különbség. Van, ami belefér, mások igen komolyan beleszólnak a dolgok menetébe.
Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures/New Line Cinema

Ajánlott videó

Olvasói sztorik