Kultúra

Megvan a következő James Bond-mozi rendezője

Egy Oscar-díjas filmes fogja levezényelni a franchise 25. installációját.

Azóta, hogy Daniel Craig megerősítette, a következő 007-moziban is ő fogja alakítani James Bondot, több filmes neve is felmerült a produkció lehetséges direktoraként. A legtöbb rajongók Christopher Nolant szerette volna a rendezői székben látni, azonban a brit rendezőzseni nemrégiben tisztázta, hogy habár egyszer levezényelne egyet a franchise installációi közül, az nem a hamarosan forgó 25. film lesz.

Miután Nolan kikerült a képből, a sajtóban Danny Boyle nevét kezdték el emlegetni befutóként, mígnem aztán mostanára hivatalossá is vált, hogy az Oscar-díjas rendező kapta a munkát – írja a The Guardian.

Danny Boyle rendezi a 25. Bond-filmet. Fotó: Getty Images/Dimitrios Kambouris

A Bond-filmeket gyártó Eon Production és MGM stúdiók is megerősítették, hogy a Gettómilliomosért Arany Glóbusszal és Oscarral is kitüntetett filmes fogja levezényelni az új 007-es kalandot, mi több: Boyle a forgatókönyv kidolgozásában is részt vesz. Erről a Metro című lapnak már röviden nyilatkozott is.

Jelenleg már dolgozunk a forgatókönyvön, meglátjuk, milyen lesz. Az ötlet remek, szóval remélhetőleg működni fog. Szívesen árulnék el többet az egészről… De nem fogok

— mondta a 61 éves rendező.

A hamarosan forgó akciófilm története Raymond Benson 2001-es Never Dream of Dying (Sose álmodj halálról) című Bond-regényén fog alapulni, a forgatókönyvön Boyle mellett Neal Purvis és Robert Wade dolgozik. Korábban Benson írta A holnap markában, a Halj meg máskor! és A világ nem elég című filmek regényváltozatát, ugyanakkor ez lesz az első alkalom, hogy az egyik saját könyvét viszik filmre.

Az egyelőre cím nélküli film szereplőgárdáját illetően biztosnak tűnik, hogy Craig mellett Naomie Harris (Moneypenny), Ben Whishaw (Q), Rory Kinnear (Tanner) és Ralph Fiennes (M) is visszatér a következő filmben. A produkció 2019. november 8-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Mégsem tér vissza a következő Bond-moziban Christoph Waltz
Ezt maga a színész erősítette meg, amikor a hamarosan készülő 25. 007-es filmről kérdezték.
Kiemelt kép: Eon Productions/MGM

Ajánlott videó

Olvasói sztorik