Kultúra

Mégsem tér vissza a következő Bond-moziban Christoph Waltz

Ezt maga a színész erősítette meg, amikor a hamarosan készülő 25. 007-es filmről kérdezték.

Még augusztusban dőlt el, hogy a következő 007-moziban is Daniel Craig fogja alakítani James Bondot, miután a színész személyesen jelentette be, hogy ötödjére is megformálja az MI6 szuperügynökét.

A nagy megerősítése mellett az újabb Bond-filmmel kapcsolatban is elkezdtek csepegni az infók: előbb kitűzték a premierdátumát, majd az is kiderült, hogy egy részét Horvátországban fogják forgatni.

A rendezője ugyan még nincs meg, de a szereplőgárdáról egy ideje azt rebesgették, hogy Craig mellett Naomie Harris (Moneypenny), Ben Whishaw (Q), Rory Kinnear (Tanner) és a legutóbbi rész, a 2015-ös 007 Spectre – A Fantom visszatér gonosza, Ernst Stavro Blofeld szerepében Christoph Waltz is visszatérhet a filmben. Közülük is Waltzé lett volna a legizgalmasabb, azonban a hétvégén éppen az övéről derült ki, hogy esélytelen, ugyanis a Talky Movie riportere megkérdezte a dologról a jelenleg zajló római filmfesztiválon vendégeskedő színészt, aki elárulta, hogy sajnos nem lesz benne a 25. Bond-moziban.

Nem, sajnálom. Nagyon szomorú vagyok, de ez a hagyomány, hogy egy új… név lesz. Sajnálom. Én szerettem volna

— mondja a videóban a kétszeres Oscar-díjas Waltz.

A jövőre forgó újabb 007-es kaland története Raymond Benson 2001-es Never Dream of Dying (Sose álmodj halálról) című Bond-regényén alapul, a forgatókönyvet pedig Neal Purvis és Robert Wade készíti. Benson írta a forgatókönyvek alapján A holnap markában, a Halj meg máskor! és A világ nem elég című filmek regényváltozatát, ám ez lesz az első alkalom, hogy az egyik saját könyvét viszik filmre.

A 25. filmben Bond az Unió nevű szervezettel kerül majd szembe. A Benson történeteiből ismert Unió a világ egyik legveszélyesebb bűnszervezete, amely a legpitibb autólopásoktól kezdve az utcai leszámolásokon át a terrorizmusig, vagy az ipari kémkedésig bármire képes a megfelelő fizetségért cserébe.

Noha a kritikusokat és a nézőket is erősen megosztotta, a 24. 007-es filmként készült Spectre világszerte mintegy 880,7 millió dolláros jegybevételt hozott a mozikban, miközben 245 millióból készült. A most, két évvel később bejelentett, egyelőre még cím nélküli folytatást várhatóan jövőre kezdik majd forgatni és a már fix premierdátum értelmében 2019. november 8-án fogják bemutatni az amerikai mozikban.

Hárman esélyesek a következő Bond-mozi rendezésére
A Skyfallt és a Spectre-t jegyző Sam Mendes nincs közöttük.
Kiemelt kép: Metro-Goldwyn-Mayer/Eon Productions

Ajánlott videó

Olvasói sztorik