Kultúra

Christopher Nolan elárulta, ő rendezi-e a következő Bond-filmet

A filmes egy rádióműsorban reagált arra, hogy felmerült a neve a 25. 007-es mozi direktoraként.

Azóta, hogy Daniel Craig augusztusban megerősítette, a következő 007-moziban is ő fogja alakítani James Bondot, több lehetséges direktor neve is felröppent, közülük pedig Christopher Nolan vált azzá, akit világszerte a legtöbben szeretnének a 25. Bond-film rendezői székében tudni.

A Digital Spy számolt be róla, hogy az immár ötszörös Oscar-jelölt filmes a BBC Radio 4 egyik műsorában vendégeskedett, ahol megkérdezték tőle, hogy vállalná-é a következő felvonás levezénylését.

Nem én leszek az emberük. Kategorikusan nem. Úgy vélem, minden alkalommal, amikor új rendezőt keresnek, rólam elkezdik pletykálni, hogy én fogom csinálni

— mondta a 47 éves filmes.

Nolan ugyanakkor azt megerősítette, hogy többször beszélt már a producerekkel és jövőben rendezne egyet a már több, mint 55 éves franchise installációi közül:

Egyszer szeretnék Bond-filmet készíteni. Úgy gondolom, Barbara Broccoli és Michael G. Wilson producerek hatalmas munkát végeznek és Sam Mendes is fantasztikus munkát végzett a legutóbbi filmekkel, szóval igazából nincs szükségük rám.

A hamarosan forgó újabb 007-es kaland története Raymond Benson 2001-es Never Dream of Dying (Sose álmodj halálról) című Bond-regényén fog alapulni, a forgatókönyvön Neal Purvis és Robert Wade dolgozik. Benson írta a forgatókönyvek alapján A holnap markában, a Halj meg máskor! és A világ nem elég című filmek regényváltozatát, ugyanakkor ez lesz az első alkalom, hogy az egyik saját könyvét viszik filmre.

A rendezője tehát még nincs meg, de a szereplőgárdáját illetően az biztosnak tűnik, hogy Craig mellett Naomie Harris (Moneypenny), Ben Whishaw (Q), Rory Kinnear (Tanner) és Ralph Fiennes (M) is visszatér a következő filmben. A produkció 2019. november 8-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Horvátországban forgatják az új Bond-mozit
A Trónok harca és a Star Wars VIII után újabb szuperprodukciónak ad otthont Dubrovnik.
Kiemelt kép: Getty Images/Dan MacMedan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik