Kultúra

Öngyilkos lett a szexuális zaklatással vádolt színész

Cso Min-ki 52 éves volt.

A The Guardian számolt be róla, hogy holtan találták Cso Min-ki dél-koreai színészt, akit nemrégiben több szexuális zaklatási vád ért. Az 52 éves színész holttestét egy szöuli ház raktárhelyiségében fedezték fel.

A Dél-Koreában jól ismert színészt a közelmúltban nyolc nő is szexuális zaklatással vádolta meg. A vádak szerint Min-ki legtöbb áldozata színészhallgató volt és azon az egyetemen tanultak, ahol ő is tanított.

A vádakkal kapcsolatban a színészt a jövő héten kérdezte volna ki a szöuli rendőrség.

Az 1990-es évek eleje óta színészkedő Min-ki az évek során főleg tévésorozatokban játszott, legismertebb produkciói a 2009-es A Silla királyság ékköve és a 2013-as Az ügyész című szériák voltak.

Dél-Korába mostanság ért el a hollywoodi molesztálási botrányok nyomán indult #MeToo-mozgalom, de már több hírességet is utolért, köztük Min-ki mellett az egyik legnépszerűbb rendezőt, Kim Kidokot (Lopakodó lelkek, Az íj) és kollégáját, a színész Cso Dzsehjont (Címzett ismeretlen, Punch) is. Kettejüket egy, a neve elhallgatását kérő színésznő azzal vádolja, hogy egy forgatáson megerőszakolták.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: Cso Min-ki A Silla királyság ékköve című sorozatban (fotó: MBC-TV Korea)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik