Kultúra

A múmia sztárját is szexuálisan zaklatták

Brendan Fraser elárulta, évekkel ezelőtt molesztálták, ezért siklott ki a karrierje.

Az elmúlt években sokan találgatták, miért is csúszott le és tűnt el annyira az ezredforduló táján ünnepelt Brendan Fraser, aki a GQ magazinban megjelent cikkben maga adja meg a választ: részben azért, mert évekkel ezelőtt ő is szexuális zaklatás áldozatává vált.

A 49 éves színész a cikkben felidézi, hogy valóban a csúcson volt Az őserdő hőse (1997), A múmia (1991), A múmia visszatér (2001) és az Ütközések (2004) idején, sok szerepajánlatot kapott és felfelé ívelt a karrierje, mígnem aztán 2003-ban olyasmi történt vele, ami teljesen kiakasztotta.

Elmondása szerint 15 évvel ezelőtt egy gálára volt hivatalos, ahol aztán az Arany Glóbuszokat is kiosztó Hollywood Foreign Press Association (HFPA) elnöke, Philip Berk kézfogás helyett megfogdosta.

A bal kezével hátranyúlt, megragadta a farpofát, majd az egyik ujjával benyúlt és elkezdte mozgatni… Éreztem. Úgy éreztem magam, mint egy kisgyerek. Olyan volt, mintha gombóc lenne a torkomban. Azt hittem, sírva fakadok

— meséli az esetet Fraser.

Philip Berk 2010-ben. Fotó: Getty Images/WireImage/Alexandra Wyman

A színész annak idején a fogdosást követően le is lépett a rendezvényről és utána sokáig azt hitte, a HFPA bojkottálja őt, azért nem hívták semmilyen hasonló eseményre. Az incidens hatására Fraser összezavarodott, elkezdte kerülni a nyilvánosságot, melynek hatására utóbb a karrierje is kisiklott.

A GQ cikkére reagálva Berk tagadta a vádakat, szerinte Fraser kitalációja az eset, amiről beszámolt.

Fraser a GQ kérdésére, miszerint ennyi év után most mi vette rá arra, hogy nyilvánosság elé álljon a történtekkel, azt mondta, a közelmúltban leleplezett zaklatási ügyek és a #MeToo-mozgalom inspirálta.

A színész az elmúlt években inkább tévésorozatokban tűnt fel, jelenleg a Bizalom című szériát forgatja. Idén a mozikba is vissza fog térni a The Field című krimivel, amely már az utómunkálatokat tapossa.

Kiemelt kép: Getty Images for DIRECTV/Rich Fury

Ajánlott videó

Olvasói sztorik