Kultúra

Spielberg új sci-fije még a Bosszúállóknak is fel fogja adni a leckét

Új előzetest kapott a Ready Player One, amely a rengeteg ismerős figura mellett az év legelképesztőbb csatáival kecsegtet.

A két Oscarra esélyes A Pentagon titkai után ismét egy sci-fivel, a Ready Player One című vizuális orgiával veszi célba a mozikat Steven Spielberg, akinek legújabb rendezése Ernest Cline 2011-es cyberpunk regényét dolgozza fel. Megjelent a produkció második előzetese, amely nemcsak lehengerlő látványorgiát, de olyan jól ismert (és főleg a ’80-as éveket idéző) karakterek és járgányok feltűnését ígéri, mint

a Szuper haver óriásrobotja, Deadpool, Lara Croft, King Kong, Duke Nukem, Freddy Krueger, a T-Rex a Jurassic Parkból, Tracer az Overwatchból és a Vissza a jövőbe-trilógia DeLoreanja.

Az idehaza az Agave gondozásában megjelent Ready Player One 2045-ben játszódik, amikor az emberek nagy része az OASIS nevű virtuális térben múlatja az időt a kiábrándító valóság helyett. Egy nap azonban meghal az OASIS atyja, James Halliday (Mark Rylance), aki a végrendeletében úgy rendelkezik, hogy arra hagyja hatalmas vagyonát, aki megtalál egy digitális kincset az online világban. Megkezdődik hát a versenyfutás, melybe a film főhőse: a játékokban tehetséges Wade Watts (Tye Sheridan) is beszáll.

Az Oscar-díjas Rylance és az ifjú Sheridan mellett Ben Mendelsohn, Olivia Cooke, T.J. Miller és Simon Pegg is játszik a sci-fiben, amely március 29-én fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik