Kultúra

Nagy botrányt csinálnak Tom Hanksék az új Spielberg-filmben

Ebből ad ízelítőt a 6 Arany Glóbuszra jelölt A Pentagon titkai első szinkronizált előzetese.

Karácsony előtt debütált az amerikai mozikban az egyaránt többszörös Oscar-díjas Steven Spielberg és Tom Hanks ötödik közös filmje, A Pentagon titkai (The Post) című történelmi dráma, melyben a három aranyszoborral kitüntetett Meryl Streep játssza a női főszerepet. A vasárnap éjjel esedékes 75. Golden Globe-gálán hat kategóriában is esélyes alkotásnak mostanra elkészült a szinkronizált előzetese.

Az aktuális díjszezon egyik favoritjaként számon tartott produkció az 1970-es években nagy port kavaró botrányt dolgozza fel, amely végül a vietnami háború lezárásához vezetett. 1971 júniusában a The New York Times részleteket közölt egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá vált, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt. Az ügyben érintetté vált a The Washington Post is, melynek élén a főszerkesztő Ben Bradlee (Hanks) és a női laptulajdonos, Katherine Graham (Streep) állt.

Hanks és Streep mellett Carrie Coon, Alison Brie, Bruce GreenwoodSarah Paulson, Bob Odenkirk, David Cross, Jesse Plemons és Michael Stuhlbarg játsszák a mellékszerepeket a produkcióban.

A Pentagon titkai két hónappal az amerikai bemutató után: február 22-én fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik