Kultúra

Spielberg elhozza az évtized legmenőbb sci-fijét

Lélegzetelállítónak ígérkezik a Ready Player One, melynek elkészült a szinkronizált előzetese.

Ernest Cline 2011-ben megjelent azonos című regényéből a szerző és Zak Penn vetette papírra a Ready Player One forgatókönyvét, amelyből a háromszoros Oscar-díjas Steven Spielberg rendezésében készül film, méghozzá nem is akármilyen. A San Diego-i Comic Conon kiadott első előzetese alapján egészen elképesztőnek ígérkezik a produkció, melynek kedvcsinálóját immár szinkronosan is végignézhetjük.

A Ready Player One 2045-ben játszódik, amikor az emberek nagy része az OASIS nevű virtuális térben múlatja az időt a kiábrándító valóság helyett. Egy nap azonban meghal a végtelen lehetőségeket kínáló OASIS atyja, James Halliday (Mark Rylance), aki a végrendeletében úgy rendelkezik, hogy arra hagyja hatalmas vagyonát, aki megtalál egy digitális kincset az online világban. Megkezdődik hát a versenyfutás, melybe a film főhőse: a játékokban szupertehetséges Wade Watts (Tye Sheridan) is beszáll.

Az Oscar-díjas Rylance és a fiatal Sheridan mellett Ben Mendelsohn, Olivia Cooke, T.J. Miller és Simon Pegg is játszik a sci-fiben, amely 2018. március 30-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik