Kultúra

10 éves a Marvel Filmes Univerzum: csoportképen a szuperhősmozik sztárjai

Közel 80 színész és filmes állt össze a hatalmas tablófotó elkészítéséhez, amelyről videó is készült.

2008-ban mutatták be a mozikban A vasembert, amelyről akkor még nem is sejtette a világ, hogy egy elképesztő hollywoodi sikertörténet kezdetét jelenti: az azzal együtt

az elmúlt 10 évben készült 17 Marvel-film 5,27 milliárd dollárt hozott a stúdió konyhájára.

A Marvelét megelőzően soha nem látott univerzumépítés tehát bejött és idén három újabb produkcióval folytatódik: jön majd a Fekete Párduc, a Bosszúállók: Végtelen háború és A Hangya és a Darázs is.

Az évforduló apropóján készült és jelent most meg az a tablókép, amelyen az eddigi filmek sztárjai mellett a legfontosabb alkotók is helyet kaptak. A 79 színészt és filmest együtt ábrázoló fotón mások mellett Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Chadwick Boseman, Jeremy Renner, Tom Holland, Zoe Saldana, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Kurt Russell, Don Cheadle, Dave Bautista, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Sebastian Stan, Michael Douglas, Michael Rooker, Vin Diesel, Samuel L. Jackson, valamint a stúdió első embere, Kevin Feige és a képregényes zseni Stan Lee is szerepel. A  kép nagyobb verziója itt látható.

Fotó: Marvel Studios

A még októberben rendezett fotózásról videó is készült, melyben néhányan meg is szólalnak a színészek közül és azon ámuldoznak, mekkora élmény ennyi szuperhősfilm-sztár társaságában lenni.

Kiemelt kép: Marvel Studios

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik