Kultúra

A román mozikban is hasít A Viszkis

Egy hét alatt 15 ezren látták Antal Nimród filmjét.

A bemutatója óta eltelt szűk egy hét alatt már 15 ezren látták Romániában az Antal Nimród rendezésében készült A Viszkis című magyar akciófilmet – közölte a film forgalmazója az MTI beszámolója szerint.

Január 26-án tartották Bukarestben a film premierjét, amelyen a szakmai közönség is ünnepelte az alkotást. A Vándormozi és a Taylor Projects olyan településeken is bemutatta a filmet, ahol nincsen mozi.

A Taylor Projects eredeti terve szerint Ambrus Attila csíkszeredai származása okán a filmet csak Erdélybe vitték volna el. A rendkívüli érdeklődés miatt azonban számos bemutatót tartottak a Kárpátokon túl is, Románia észak-keleti részétől a déli megyékig számos városban láthatták a nézők. A film így eljutott például Suceava, Galac (Galati), Medgidia, Karánsebes (Caransebes) és Vulkán (Vulcan) közönségéhez.

Csíkszeredán nem vetítik A Viszkist, mert több pénzt kért tőlük a forgalmazó
Szeretnék bemutatni a filmet, de annyit nem hajlandóak fizetni érte, amennyit a forgalmazó kér.

Felvidéken már majdnem 500-an nézték meg A Viszkist három vetítésen a révkomáromi Tatra moziban, de hamarosan bemutatják Párkányban és más városokban is.

Pénteken kezdődik a film bemutatója a Vajdaságban Adán, majd további vetítések következnek Zentán, Szabadkán, Topolyán, Szenttamáson és sok más településen.

A Viszkis Ambrus Attila életét dolgozza fel. A székely származású budapesti bankrablót a magyar rendőrség hat éven keresztül nem tudta elkapni. 13 évig tartó börtönbüntetése alatt szakmát tanult, majd megragadta a számára kínált második esélyt, új életet kezdett, ma saját kerámiamárkájából él.

Átlépte a 300 ezres nézőszámot A Viszkis
Újabb mérföldkőhöz érkezett az Ambrus Attiláról szóló akciófilm.
Kiemelt kép: InterCom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik