Kultúra

Mesterit alakít Ridley Scott új filmjében a Spacey-t váltó Christopher Plummer

Itt A világ összes pénze című krimi végső előzetese, amelyben a J. Paul Getty szerepét megöröklő veterán színész a legjobb. Trailer.

Mint ismert, nem akármilyen lépésre szánta el magát Kevin Spacey zaklatási botránya nyomán Ridley Scott, aki még novemberben úgy döntött, hogy utólag kivágja és Christopher Plummerrel újraforgatja a kétszeres Oscar-díjas színész jeleneteit A világ összes pénze című új rendezésében.

A film körüli szenzációt csak fokozta, hogy a fáradhatatlan Scott alig kilenc nap alatt lezavarta az újraforgatást a szintén Oscar-díjas Plummerrel, aki 87 éves kora ellenére nemhogy jól bírta az intenzív munkatempót, de még olyannyira zseniális alakítással rukkolt elő, hogy azért Arany Glóbuszra is jelölték. A veterán színész játékából és a filmből is új ízelítőt ad a produkció nemrég megjelent végső előzetese.

Az 1973-ban játszódó A világ összes pénze cselekménye annak a 16 éves John Paul Getty III-nak elrablását és az azt követő eseményeket dolgozza fel, aki történetesen a világ egyik leggazdagabb embereként számon tartott, J. Paul Getty (Plummer) unokája. Természetesen az emberrablók is ezért pécézték ki, majd az eltüntetését követően 17 millió dolláros váltságdíjat követelnek érte nagyapjától, csakhogy az olajmágnás nem hajlandó fizetni egy petákot sem. Az ifjú Getty anyja, Gail Harris (Michelle Williams) viszont nem hagyja annyiban a dolgot és az öreg Getty személyes tanácsadójával, Fletcher Chase-zel (Mark Wahlberg) összefogva megkísérli másképpen megtalálni és kiszabadítani kamasz fiát.

Az összesen három Arany Glóbuszra jelölt (Christopher Plummer – legjobb férfi mellékszereplő, Michelle Williams – legjobb színésznő (dráma) és Ridley Scott – legjobb rendező) A világ összes pénze karácsonykor debütált az amerikai mozikban, a hazai bemutatója még nem ismert.

Kiemelt kép: Sony Pictures Entertainment

Ajánlott videó

Olvasói sztorik