Kultúra

Ridley Scott kivágja Kevin Spacey jeleneteit az új filmjéből

Egy másik Oscar-díjas színésszel veszik fel újra Spacey szerepét A világ összes pénze című krimiben.

Nem akármilyen lépésre szánta el magát Kevin Spacey zaklatási botránya nyomán Ridley Scott, aki

utólag teljesen kivágja és egy másik színésszel újraforgatja a kétszeres Oscar-díjas színész jeleneteit új filmjében, A világ összes pénze (All the Money in the World) című krimiben.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint már az is megvan, hogy a szintén Oscar-díjas, 87 éves Christopher Plummer fog Spacey örökébe lépni a milliárdos üzletember, J. Paul Getty szerepében.

Christopher Plummer (Fotó: Getty Images for Tribeca Film Festival/Theo Wargo)

A példátlan döntés pikantériája, hogy a már kész a produkciót a rendkívüli újraforgatás ellenére továbbra is a korábban kitűzött premierdátumon, december 22-én tervezik bemutatni az Egyesült Államokban.

Az 1973-ban játszódó A világ összes pénze cselekménye annak a 16 éves John Paul Getty III-nak (Charlie Plummer) elrablásának esetét dolgozza fel, aki történetesen a világ egyik leggazdagabb embereként számon tartott, J. Paul Getty unokája. Természetesen az emberrablók is ezért pécézték ki, majd az eltüntetését követően 17 millió dolláros váltságdíjat követelnek érte nagyapjától, csakhogy az olajmágnás nem hajlandó fizetni egy petákot sem. Az ifjú Getty anyja, Gail Harris (Michelle Williams) viszont nem hagyja annyiban a dolgot és az öreg Getty személyes tanácsadójával, Fletcher Chase-zel (Mark Wahlberg) összefogva megkísérli másképpen megtalálni és kiszabadítani kamaszfiát.

Törölték Kevin Spacey új filmjének díszbemutatóját
Az Amerikai Filmintézet fesztiválján mutatták volna be a Ridley Scott rendezésében készült A világ összes pénzét.

Mint ismert, az október végén a lavinát elindító Anthony Rapp-pel együtt mostanáig már nyolcan álltak a nyilvánosság elé azzal, hogy szexuálisan zaklatta, molesztálta őket a kétszeres Oscar-díjas Spacey. Időközben az is kiderült, hogy az 58 éves színész az elmúlt években a nagy sikerű Kártyavár (House of Cards) forgatásán is zaklatta a stábtagokat. A sorozatot gyártó Netflix előbb leállította az újabb évad munkálatait, majd bejelentette, hogy többé nem dolgoznak együtt Spacey-vel.

Kiemelt kép: Sony Pictures Entertainment/Scott Free Productions

Ajánlott videó

Olvasói sztorik