Kultúra

Alien 5: új vázlatokkal hergeli a rajongókat Neill Blomkamp

Úgy látszik, a rendező továbbra sem tett le a már halottnak nyilvánított filmterve megvalósításáról.

Az Alien: Covenant bemutatása táján vált biztossá, hogy nem lesz semmi az évek óta rebesgetett Alien 5-ből, miután a franchise-t futtató 20th Century Fox stúdió Neill Blomkamp álomprojektje helyett Ridley Scott előzményfilmjeinek adott zöld utat. Ezt májusban maga a rendezőfejedelem is megerősítette, jóllehet azzal akkor még ő sem számolt, hogy a Covenant csúfosan leszerepel majd a mozikban és utóbb az is bizonytalanná válik, hogy valaha is elkészítheti-e majd a folytatását.

A Scott által korábban beharangozott további négy Alien-film bizonytalan sorsa is közrejátszhat abban, hogy most, hónapokkal később váratlanul újabb koncepciós rajzokat tett közzé az Instagramján Blomkamp, mintegy emlékeztetve az internet népét arra, hogy neki még mindig ott van a tarsolyában az a bizonyos filmötlete. Pláne arra az esetre, ha a Fox végül nemet mond az előzményfilmek folytatására és inkább másik megoldást keresnek arra, hogy újabb bőrt lehessen lehúzni a népszerű alienekről.

A post shared by Nb (@neillblomkamp) on

A post shared by Nb (@neillblomkamp) on

Természetesen előfordulhat, hogy Blomkamp pusztán csak az instagramos követőinek akart kedveskedni az egy aknából felkukucskáló alient és egy hangárban parkoló űrhajót ábrázoló vázlatokkal, ugyanakkor sokan máris azt gyanítják, hogy ismét van jövője a 37 éves dél-afrikai filmes projektjének.

Blomkamp a múltbeli nyilatkozatai alapján meglehetősen eredeti és merész módon tervezte/tervezné továbbvinni a filmsorozatot, ugyanis az Alien 5-öt A bolygó neve: Halál közvetlen folytatásának tervezte, amely ennélfogva teljesen figyelmen kívül hagyta volna A végső megoldás: Halált és az Alien 4: Feltámad a Halált. A koncepció röviden az, hogy a produkcióban Ellen Ripley után a második filmben megismert Newt lépne örökébe a bestiák fő ellenfeleként, miközben azért Ripley szerepében Sigourney Weaver és a szintén életben maradt Dwayne Hicks tizedesként Michael Biehn is visszatérne a filmben.

Eredettörténet-folytatás helyett egy Ripley-s Alien 5-tel is jobban jártunk volna
Az Alien: Covenant legalábbis erre enged következtetni. Videó.
Kiemelt kép: 20th Century Fox 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik