Kultúra

Pokoli sci-fiben küzd újra az idegenekkel Sigourney Weaver

Megjelent Neill Blomkamp első kísérleti rövidfilmje, amelyben a színésznő alakítja az emberi ellenállás vezetőjét.

A hónap elején leplezte le új projektjét Neill Blomkamp, akiről kiderült, hogy azért nem hallatott magáról az elmúlt két évben, mert előbb összeszedett egy tehetséges emberekből álló kreatív csapatot, majd független stúdiót alapított. Az Oats Studios égisze alatt Blomkamp izgalmas és hátborzongató sci-fi rövidfilmeket forgatott, amelyeket innovatív megoldással fog bemutatni, méghozzá az interneten.

Le fog esni az állad Neill Blomkamp sci-fi és horror rövidfilmjeitől
Új előzetest kapott az Oats Studio: Volume 1, amelyben merészebbnél merészebb ötleteket láthatunk majd megvalósulni.

Az Oats Studio: Volume 1 gyűjtőnév alatt közelgő alkotásokból már két teaser trailer formájában is kaptunk ízelítőt, mígnem aztán most felkerült a Youtube-ra az első produkció, amely a Rakka címet kapta. Az egyszerre bizarr és szenzációs rövidfilm nagyjából olyan, mintha Blomkamp District 9 című sikerének az inverz változata lenne és a Földre érkező idegenek leigázták volna az emberiséget. Természetesen vannak túlélők és létezik ellenállás is, amelynek vezetőjét a nagyszerű Sigourney Weaver alakítja.

A Rakkán kívül még három hasonló filmecskét készül a Youtube-on szabadon ereszteni Blomkamp, akinek a projekttel az a nem titkolt célja, hogy amennyiben az alkotások közül valamelyikhez sikerül támogatót találni, úgy abból a filmből forgat egy egész estés változatot. Utóbbi aztán már a mozikban lenne látható.

"Az Alien 5 halott, de a District 9 folytatása tervben van"
Minderről Neill Blomkamp beszélt egy interjúban, amely a stúdióalapítása kapcsán készült a rendezővel.

Szóval adott a kérdés, hogy pl. te, kedves olvasó vevő lennél egy kétórás változatra a fenti Rakkából?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik