Kultúra

Még 4 Alien-film készül, az egyiknek már a címe is megvan

Mindezt egy interjúban árulta el Ridley Scott, aki azt is felfedte, hogy mikor fog játszódni a következő rész. Vigyázat: spoilerek!

Jó hír az Alien-rajongóknak, hogy már csak két hónapot kell várni az év egyik legvérfagyasztóbb produkciójaként közelgő Alien: Covenant című sci-fi horrorra, amelyet ismét Ridley Scott rendez.

A 79 éves mester a napokban Fandango nevű portálnak adott interjút, amelyben izgalmas és kicsit meghökkentő dolgokat árult el a 38 évvel ezelőtt általa indított Alien-franchise jövőjével kapcsolatban:

Még lesz egy film mielőtt mondhatni szabályosan, logikailag és az óramű járásának megfelelően elérkezünk az eredeti (A nyolcadik utas: a Halál) sztorijának kezdetéhez. Tehát úgy fognak következni, hogy Prometheus – Awakening – Covenant. Amennyiben az új és a következő is sikeres lesz, úgy még mindenképpen további három készül.

– magyarázta a rendezőfejedelem, akinek ezzel sikerült komoly ámulatot keltenie, hiszen úgy fest, hogy

leleplezte a következő Alien-mozija címét, amely ezek szerint Alien: Awakening (Alien: Ébredés) lesz. Ráadásul ez nem minden, mert ha a filmek Scott által vázolt sorrendjét vesszük alapul, akkor az Awakening nem az idén érkező Covenant előtt, hanem utána fog játszódni.

Mindez talán sok és zavaros így hirtelen, azonban Scott már nem először nyilatkozott olyasmit, amellyel az őt kérdezőket és a rajongóit is meglepte, úgyhogy ez már csak szokása marad a mesternek.

Mindazonáltal többet nem mondott a kalapból váratlanul előhúzott Awakeninggel kapcsolatban, így egyelőre rejtély marad, hogy ez a film most akkor a Prometheus folytatása, vagy az Alien: Covenant előzménye lesz igazából, avagy ezektől teljesen függetlenül fog időben a kettő között játszódni.

Az előrevetített négy Alien-mozi mellett természetesen az Alien: Covenant-ről is faggatták a filmest, aki úgy fogalmazott, hogy az új installáció nemcsak “véresebb”, de “okosabb” is lesz az előzőeknél:

Néhány érdekes kérdést teszünk fel a mesterséges intelligenciával, annak a világban betöltendő helyével, az emberek ellen fordulásának lehetőségével és az olyasforma faji megkülönböztetéssel kapcsolatban, mint ahogyan Roy Beattyt kezelték (a Szárnyas fejvadászban).

Úgy fest tehát, hogy még a vártnál is hangsúlyosabb szerep jut majd a filmben Michael Fassbendernek, aki ezúttal nem egy, hanem két androidot fog megformálni. Mellette többek között Katherine Waterston, Billy Crudup, James Franco, Danny McBride, továbbá a Dr. Elizabeth Shaw szerepében visszatérő Noomi Rapace és a Peter Weyland-et megint eljátszó Guy Pearce alkotja a film (előzetes itt) szereplőgárdáját.

Az Alien: Covenant egy nappal az amerikai bemutató előtt: május 18-án fog a magyar mozikba kerülni.

Forrás: Variety

Ajánlott videó

Olvasói sztorik