Kultúra

Petíció indult, hogy vágják ki Matt Damont a csajos Ocean’s-filmből

Máris tízezrek írták alá a követelést, miután a színész magára haragította a #metoo kampány híveit.

A The Telegraph számolt be róla, hogy internetezők ezrei követeli online petícióban Matt Damon eltávolítását az Ocean’s Eleven női változatából: az Ocean’s 8-ből, melyben a Golden Globe-díjas színész az általa a franchise korábbi részeiben is megformált Linus Caldwell szerepében tér(ne) vissza.

A Matt Damon eltüntetését követelő petíciót mostanára már több, mint 23 ezren írták alá.

Nagy balhé készülődik az Ocean's 8 előzetesében
Sandra Bullock és Cate Blanchett nem bír magával, muszáj rabolniuk.

A dolog hátterében az áll, hogy néhány nappal ezelőtt Damon egy nem túl szerencsés nyilatkozatot engedett magának a Harvey Weinstein ügyei nyomán kirobbant zaklatási botránnyal kapcsolatban.

Azért van némi különbség gyerekek szexuális zaklatása és aközött, ha valaki megpaskolja a másik fenekét, nem igaz? Mindkét viselkedéssel szemben fel kell lépnünk, és nem kérdés, hogy mindkettőt meg is kell szüntetnünk, de összemosni azért nem kellene a két dolgot, nem igaz?

— mondta a 47 éves színész a Business Insidernek.

Damon nyilatkozata pedig csak olaj volt a tűzre, miután az egyik Hollywoodban elterjedt pletyka szerint a Weinstein fivérekkel jó kapcsolatot ápoló színész még 2004-ben segített megakadályozni, hogy a The New York Times már akkor leleplező cikket jelentessen meg Harvey Weinstein molesztálásairól.

A petíciót az Ocean’s 8-et produceráló George Clooney-nak és Steven Soderbergh-nek címezték és amennyiben összegyűl (márpedig több, mint valószínű, hogy össze fog gyűlni) az érvényességhez szükséges 25 ezer aláírás, úgy el is juttatják nekik. Jó kérdés persze, hogy mit fognak lépni erre Clooney-ék, akinek szemei előtt ott lebeghet majd Kevin Spacey esete, akit a körülötte kialakult botrány miatt Ridley Scott az Oscar-díjas Christopher Plummerre cserélt A világ összes pénze című új filmjében.

Úgy kiradírozták Kevin Spacey-t az új Ridley Scott-filmből, mintha ott sem lett volna
Itt az első trailer a filmből, már kevinspacey-telenítve. Nyoma sem maradt.
Kiemelt kép: Getty Images/Kevin Winter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik