Kultúra

Salma Hayek: Weinstein azzal fenyegetőzött, hogy megöl

Düh által táplált szörnynek nevezte Salma Hayek amerikai színésznő a hollywoodi mogul Harvey Weinsteint, aki állítása szerint szexuálisan zaklatta és fenyegette őt.

A New York Times-ban közölt írása szerint Weinstein egy alkalommal azt mondta Hayeknek:

meg foglak ölni, ne hidd, hogy nem tudom megtenni.

Az 51 éves színésznő felsorolta, hogy 2002-ben a Frida Kahlo mexikói festőművész életéről készült film forgatása alatt – amiben ő játszotta a főszerepet – hány alkalommal kellett visszautasítani Weinstein szexuális közeledését.

Nemet mondtam, hogy zuhanyozni jöjjön velem. Nemet mondtam, hogy megnézze, ahogyan zuhanyozom. Nemet mondtam, hogy megmasszírozzon. Nemet mondtam, hogy az egyik meztelen barátja megmasszírozzon. Nemet mondtam az orális szexre. Nemet mondtam arra, hogy levetkőzzem egy másik nő társaságában

– írta Hayek.

Elárulta azt is, Weinstein a forgatás leállításával fenyegetőzött, amiért nem vett fel egy meztelen szexjelenetet egy másik színésznővel.

Nyugtatót kellett bevennem, ami természetesen megszüntette a sírógörcsömet, de még rosszabbá tette a hányást. Képzelhetik, hogy nem volt szexi, de ez volt az egyetlen módja, hogy túllépjek az ügyön.

Weinstein szóvivője szerint a mogul nem emlékszik ilyesmire.

Alig hallottak az emberek a #metoo-kampányról
Viszont 40 százalék szerint túlságosan felfújták az ügyeket.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Valerie Macon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik