Kultúra

Oscarra is hajthat a Hollywood szexuális zaklatásairól készülő dokumentumfilm

Egyelőre még csak az előkészületeknél tart a projekt, de a BBC berendelt egy dokumentumfilmet Hollywood minden idők legnagyobb botrányáról, a Weinstein-ügyről. A csatorna a kétszeres Oscar-díjas producert, Simon Chinnt és cégét, a Lightboxot kérte fel. Chinn az Ember a magasban (Man on Wire, 2008) és a Rodriguez nyomában (Searching for Sugar Man, 2012) című dokumentumfilmekért nyerte el az Akadémia díját.

Bennfentesként letaglózott a sztori, ahogy egyre több mindent derült ki, és nem lepődtem meg egy kicsit sem. Amennyit tudtunk Harveyról és a híréről, annyi mindenről tudomásunk sem volt.

– mondta a producer a Varietynek.

A 90 perces film alapvetően tévére készül, de szeretnék megcélozni az Oscar- és BAFTA-jelöléseket is. Az pedig külön érdekes, hogy korábban eleve egy tévéfilmben buktatták volna le Harvey Weinstein amerikai producert. A New York Times újságírójával párhuzamosan Woody Allen és Mia Farrow fia, Ronan Farrow is majd egy éve dolgozott a témán, tervei szerint az NBC-n mutatott volna be egy műsort az Oscar-gála idején, amiben leleplezi Weinsteint, több áldozat megszólalt volna. A csatorna végül visszalépett, így Farrow a New Yorkerhez vitte a sztorit.

Weinstein a vádak szerint több tucat nőt zaklatott szexuálisan, kihasználta hatalmi pozícióját, megfenyegette a színésznőket, modelleket, hogy ellehetetleníti a karrierjüket, ha nem adják be a derekukat. A producer soha nem látott lavinát indított el a filmes szakmában, több színész szintén belebukott a botrányba: Kevin Spacey-ről és Dustin Hoffmanról is kiderült, hogy zaklatták kollégáikat.

Fotó: Araya Diaz/Getty Images for The Weinstein Company

Ajánlott videó

Olvasói sztorik