Kultúra

Hollywood leghíresebb gyilkossága évfordulóján lesz az új Tarantino-film premierje

A gyártó Sony kitűzte az 1969 munkacímű produkció bemutatóját.

Nagyjából két héttel ezelőtt dőlt el, hogy a The Weinstein Company helyett utóbb a Sony Pictures égisze alatt fog készülni Quentin Tarantino kilencedik mozifilmje, az 1969 munkacímű alkotás.

Azóta már megkezdődtek a produkció előkészületei és habár még mindig sok minden kérdőjeles Tarantino projektjével kapcsolatban, a Variety értesülése szerint a Sony már be is jelentette, hogy

az 1969 Sharon Tate meggyilkolásának 50. évfordulóján, 2019. augusztus 9-én fog debütálni az amerikai mozikban.

A premierdátum már csak azért is érdekes, mert az évszámot takaró cím látszólag már eddig is azt a pletykát támasztotta alá, miszerint Tarantino a közelmúltban elhunyt Charles Mansonról és a Tate-gyilkosságokról forgatja következő moziját. Ezzel szemben a Sony által novemberben közzétett rövid szinopszis arról árulkodik, mégsem maguk a gyilkosságok lesznek az 1969 fókuszában:

1969 nyara, Los Angeles. Egy népszerű tévésorozattal valaha sikeres tévészínész elhatározza, hogy filmsztár akar lenni, ezért összefog az ugyanerre vágyó legjobb haverjával, aki egyben a kaszkadőre is. A cselekmény hátterét Sharon Tate és barátai meggyilkolása adja.

Jelen állás szerint ennyi biztos a kilencedik Tarantino-mozival kapcsolatban, amelynek már zajlik a castingja és az eddigi információk szerint a főszerepre Leonardo DiCaprio, Brad Pitt és Tom Cruise is esélyes. Hogy közülük ki lesz a befutó, még teljesen bizonytalan, mindenesetre a külföldi hírportálok szerint az egyre valószínűbb, hogy Sharon Tate megformálója a tehetséges Margot Robbie lesz.

Sorban állnak a stúdiók Tarantinóért, aki DiCapriót akarja az aláírásáért
A Weinstein-botrány miatt szakított a producer cégével Quentin Tarantino, így most szabad prédává vált az új terven dolgozó rendező.
Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Gabriel Olsen

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik