Kultúra

Végre rájött valaki, miért ül állandóan a klotyón a Ponyvaregény Vincentje

Hiánypótló eredmény, erre nyugodtan mondhatjuk, hogy örülünk, Vincent.

A vér-zene-egysorosok triumvirátusára épült Ponyvaregény kultstátuszát vitatni felesleges, ezt egyebek mellett az is jól bizonyítja, hogy a filmmel kapcsolatban még ma is fedeznek fel újdonságokat a mániákus rajongók. Tarantino persze ad is bőven alapanyagot mindehhez, mivel rendre telezsúfolja filmjét apró gegekkel és easter eggekkel, amelyek némelyikén még évtizedek múltán is tanakodnak a nézők. Így volt ez azzal a rejtéllyel is, hogy Vincent Vega alakját – John Travolta mém-értékű alakításában – miért látjuk olyan gyakran a wc-n ülve. A nagy kérdésre most egy Reddit-felhasználó vélte meglelni a választ, ami ráadásul se nem bonyolult, se nem teljes őrültség. Mint a PoglaTheGrate nevű mítoszvadász írja,

A Ponyvaregényben Vincent Vega állandóan a wc-n ül, ami végül a vesztét is okozza. A heroinfogyasztás egyik mellékhatása a székrekedés.

Hoppácska. A film eseményei ugyanis egészen nagy részben forognak a drogok körül, ugye, és a heroin is szóba kerül. Innen nézve a teória nem is tűnik olyan nagy marhaságnak, nem igaz?

Kiemelt kép: Miramax

Ajánlott videó

Olvasói sztorik