Kultúra

Korhatáros lesz Tarantino Star Trek-mozija

Ez a filmes kikötése, amelyre már rá is bólintott az Űrszekerek-mozikat gyártó Paramount stúdió.

Kedden robbant a bombahír, miszerint tizedik, egyben az ígérete szerint utolsó rendezésének egy Star Trek-filmet szeretne forgatni Quentin Tarantino, aki már egyeztetett is az ügyben a filmszériát a 2009-es Star Trek című reboottal rendezőknt és producerként is újra életre keltő J.J. Abramsszel.

Star Trek-filmet forgatna Quentin Tarantino
A saját filmötletéből rendezné a produkciót, amelyről már egyeztetett is a rendező és producer J.J. Abramsszel.

Az első olvasásra kacsának is elkönyvelhető hír egyre kevésbé tűnik kamunak, miután a Deadline úgy értesült, a találkozó a héten valóban létrejött és Abrams mellett a Star Trek-mozikat gyártó Paramount Picturesnek is tetszik Tarantino filmötlete. Olyannyira, hogy áldásukat is adták a forgatókönyv kidolgozására és még a filmes azon kikötésére is rábólintottak, hogy ha beindul a projekt, az ő rendezésében készülő produkció R-besorolású (18 éven felülieknek szóló) lehessen. Magyarán

Tarantino Star Trek-mozija lehet majd a franchise történetének első korhatáros installációja.

Tarantino aztán több forgatókönyvíróval is összeült, és órákon át agyaltak. A jelenlévő Mark L. Smith, Lindsey Beer, Drew Pearce és Megan Amram négyessel a filmötletet vitatták meg és a Deadline úgy tudja, utóbb A visszatérő szkriptjét is jegyző Smith a legesélyesebb a forgatókönyv kidolgozására.

Többet egyelőre nem tudni a projektről, amelyből a hirtelen reflektorfénybe kerülése dacára csak évek múlva lehet majd valami. Tarantino még előbb leforgatja a 2019-ben mozikba kerülő 1969 munkacímű filmjét, míg a Paramount már a Star Trek: Mindenen túl eseményeit követő Űrszekerek-mozin dolgozik.

Hollywood leghíresebb gyilkossága évfordulóján lesz az új Tarantino-film premierje
A gyártó Sony kitűzte az 1969 munkacímű produkció bemutatóját.
Kiemelt kép: Paramount Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik