Kultúra

Forog az új magyar vámpírfilm, itt vannak az első képek

Az Isteni műszakot jegyző Bodzsár Márk új filmjeként készül a Drakulics elvtárs, amely egy Kádár-kori romantikus történet lesz.

Az Isteni műszak rendezője, Bodzsár Márk a napokban kezdte forgatni új szatirikus vígjátékát, a Filmalap 463 millió forintos támogatásával készülő Drakulics elvtársat – írja közleményében a Filmalap.

A női főszereplő, Walters Lili egy feltörekvő fiatal kémnőt játszik a filmben, akit a titkosszolgálat ráállít az Adjunk vért Vietnámnak! mozgalom nyugatról hazalátogató díszvendégére, Fábián elvtársra. A célszemély, akit Nagy Zsolt alakít, több hasonlóságot is mutat a hollywoodi Drakula filmekből ismerős Lugosi Bélával. Nagy Ervin kommunista James Bondként a legkülönfélébb titkosszolgálati módszereket bevetve próbál a végére járni, hogy tényleg egy szörnyeteg érkezett-e a Magyar Népköztársaságba.

Fotó: Drakulics Filmgyártó Kft. /Gerő Elektra
Fotó: Drakulics Filmgyártó Kft. /Gerő Elektra
Fotó: Drakulics Filmgyártó Kft. /Gerő Elektra

A Drakulics elvtárs forgatókönyvét Bodzsár Márk írta. Jakab Juli dramaturgként segítette a forgatókönyv elkészültét és a rendező munkatársaként a forgatásokon is részt vesz. A Terápia és az Aranyélet forgatókönyvírója, Tasnádi István szintén dramaturgként működött közre. Az operatőr Reich Dániel, aki az Isteni műszakot is fényképezte. A filmben a már említettek mellett Balsai Móni, Thuróczy Szabolcs, Borbély Alexandra, Rába Roland, Trill Zsolt, Székely B. Miklós és Vinnai András is játszik.

A Drakulics elvtárs forgatása február elejéig tart, a mozibemutató tervezett dátuma 2018 decembere.

Kiemelt kép: Universal Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik