Kultúra

Zaklatással vádolja a Mad Men alkotóját a sorozat volt forgatókönyvírója

Kater Gordon és Matthew Weiner évekkel ezelőtt együtt dolgoztak a nagy sikerré vált drámasorozaton.

Számos hollywoodi filmes/színész után a Mad Men – Reklámőrültek alkotóját, Matthew Weinert is elérte a molesztálási botrány, amelyet még október elején a Harvey Weinsteint ért vádak indítottak.

A The Information oldalán (via Deadline) jelent meg a cikk, amelyben a Weinerrel (a fenti képen jobbra) együtt az utóbb számos egyéb elismerés mellett 5 Arany Glóbusszal kitüntetett sorozaton dolgozó forgatókönyvíró, Kater Gordon (a fenti képen balra) számolt be róla, hogy 2008-ban zaklatta őt. Gordon elmondása szerint egy este épp a széria első évadzáróját írták együtt, amikor

Weiner kijelentette, hogy tartozik neki a munkalehetőségért és ezért látni akarja őt meztelenül.Az akkor 27 éves Gordont sokkolta a dolog, de megpróbált úgy tenni, mintha mi sem történt volna és végül folytatták a közös munkát.

Egy évvel később Weiner minden ok nélkül kirúgta a Mad Men forgatókönyvírói csapatából, pedig akkorra már Gordonnal közösen Emmy-díjat nyertek a sorozat Meditations In An Emergency című epizódjáért.

Emmy-díjas voltam, de ahelyett, hogy ez beindította volna a karrieremet, egy horgonnyá vált, mert azt éreztem, hogy emiatt válaszolnom kell a sajtó spekulatív történeteire. Végül nem vágtam vissza és inkább elsétáltam.

— idézi fel a cikkben Gordon a kirúgását követő időszakot.

A történtek hatására Kater Gordon otthagyta a televíziózást és azóta sem dolgozott a szakmában.

Kiemelt kép: Getty Images/Kevin Winter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik