Kultúra

A Gru 3 átlépte az egymilliárd dolláros bevételt

Illusztris társaságához csatlakozott az animációs mozi, amely jelenleg már 2017 harmadik legprofitálóbb filmje.

Ugyan már nem hasít úgy a mozikban, mint a nyár elején, de továbbra is gyűjti a dollármilliókat a Gru 3, melynek összbevétele tegnap átlépte az egymilliárd dolláros (kb. 245 milliárd forintos) álomhatárt.

A Universal Pictures és az Illumination Entertainment közös produkciójaként készült animációs film Észak-Amerikában 259,1 millió dollárt (kb. 63 milliárd forintot), a nemzetközi mozis piacon pedig 741,4 millió dollárt (kb. 182 milliárd forintot) keresett eddig a jegybevételekből. Ezzel a teljesítményével

a Gru 3 immár a Gru-franchise második legjövedelmezőbb installációja az 1,15 milliárd dolláros Minyonok (2015) mögött és a 970 millió dolláros Gru 2 (2013) előtt. A negyedik a Gru (2010) 543 millióval.

Nem mellesleg a Gru 3 (előzetes itt) mostanra már a valaha készült és a legtöbb pénzt termelő animációs filmek is egyikévé vált és az erre vonatkozó toplistán a hatodik helyet foglalja el.

Több, mint két hónappal a bemutatását követően tehát még mindig derekasan termel az animációs mozi, amely jelen állás szerint már a harmadik legprofitálóbb film idén. A dobogón csak az 1,23 milliárddal büszkélkedő Halálos iramban 8 és az 1,26 milliárddal bajnok A szépség és a szörnyeteg előzi meg.

Forrás: Box Office Mojo via Coming Soon

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik