Kultúra

Hivatalosan is készül az Amerikába jöttem 2

És immár az is megvan, hogy kik írják a népszerű vígjáték folytatásának sztoriját.

Még márciusban terjedt el a világhálón, hogy egy gyanús Twitter-posztja alapján Eddie Murphy titkon a már-már kultikus Amerikába jöttem (Coming to America) folytatásán dolgozik, azonban a projektet azóta sem erősítette meg sem a színész, sem senki más. A vígjáték és Murphy rajongóinak eddig kellett várniuk, ugyanis az 1988-as film jogait is birtokló Paramount Pictures tegnap megerősítette, hogy valóban

elkezdtek dolgozni az Amerikába jöttem 2-n, melynek forgatókönyvét ugyanaz a Barry W. BlausteinDavid Sheffield páros írja, akik Eddie Murphy ötletéből és közreműködésével az eredetiét is papírra vetették.

A projekt még gyerekcipőben jár, de az eredeti forgatókönyvírók megnyerése mellett már az is kiderült, hogy a sequel producerei Murphy és Kevin Misher lesznek. Utóbbinak olyan filmeket köszönhetünk, mint pl. Az Amazonas kincse, A tolmács, a Közellenségek, a Kispályás szerelem és a 2013-as Carrie.

Az Amerikába jöttem 2-vel kapcsolatban egyelőre annyi borítékolható, hogy (az alapfilmben még herceg, de az újban immár feltehetően király) Akeem szerepében Eddie Murphy benne lesz. Mellette állítólag a 29 évvel ezelőtt Imani hercegnőt alakító Vanessa Bell Calloway és az Akeem hűséges szolgáját/barátját, Sammit megformáló Arsenio Hall visszatérésére van még esély, jóllehet őket még nem jelentették be.

Igaz ugyan, hogy évtizedek teltek el, ám igazából nem meglepő, hogy készül az Amerikába jöttem folytatása, hiszen az alapfilmet annak idején mindössze 28 millió dollárból forgatták, amelyet aztán világszerte közel 300 milliós összbevétellel és két Oscar-jelöléssel “hálált meg” a produkció. Magyarul inkább az a különös, hogy ilyen sokáig vártak Eddie Murphyék a második résszel.

Forrás: The Tracking Board

Ajánlott videó

Olvasói sztorik