Kultúra

“Hónapokig kellett titkolnom, hogy én leszek Han Solo”

Ezt Alden Ehrenreich mondta, aki valójában már sokkal hamarabb megkapta a szerepet, mint ahogy azt eddig tudtuk.

Még május elején dőlt el, hogy a több száz jelölt közül végül Alden Ehrenreich vált a Walt Disney és a Lucasfilm kedvencévé és ő kapta meg a főszerepet a Han Solo-spinoffban. Akkor még úgy tudtuk, hogy a 27 éves színészt közel féléves castingolást követően választották ki a szerepre, mígnem most egy interjúban ő maga leplezte le a nagy turpisságot, miszerint addigra már rég közölték vele, hogy ő játszhatja a csempészt.

Nem mondhattam el senkinek. Még a családomnak és a barátaimnak sem. Egy léleknek sem! Ennélfogva bennem sem tudatosult egészen az európai Star Wars Celebrationig, ami júliusban volt. Pedig akkor már hónapok óta tudtam. Őrület volt!

Harrison Ford örökébe lépve Ehrenreich hatalmas kiugrási lehetőséghez jutott, ám ehhez az is kellett, hogy a múltban már több ízben bizonyította, hatalmas tehetség. Eddig olyan alkotásokban tűnt fel, mint a Vonzások, a Lenyűgöző teremtmények, a Blue Jasmin és az Ave, Cézár!, melyben többször is ellopta a show-t a hollywoodi nagyágyúk elől.

Noha május óta már az is kiderült, hogy Ehrenreich oldalán ki fogja játszani a fiatal Landót, továbbá, hogy melyik Trónok harca-kedvenc kapta a film női főszerepét, többet egyelőre még mindig nem tudni a produkcióról. Jelen állás szerint csupán annyi biztos, hogy a Han Solo fiatalkori kalandjairól szóló mozi sztoriját A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és Az ébredő Erő forgatókönyvét is társíró Lawrence Kasdan és a fia, Jon Kasdan dolgozza ki és az említett főszereplők mellett a fiatal Chewbaccát is megismerhetjük majd benne.

A 21 Jump Street – A kopasz osztag, a 22 Jump Street – A túlkoros osztag, illetve A Lego-kaland című filmeket is közösen jegyző Phil LordChristopher Miller páros rendezésében készülő, egyelőre végleges cím nélküli Han Solo-mozi forgatása várhatóan 2017 elején fog kezdődni és a kész film 2018. május 25-én fog a mozikba kerülni.

Forrás: Vulture

Ajánlott videó

Olvasói sztorik