Kultúra

Megvan, hogy ki játszhatja Landót a Han Solo-moziban

Merthogy a fiatal Hanról szóló filmből a fiatal Lando sem hiányozhat, ugyebár.

Még május elején dőlt el, hogy a 26 éves Alden Ehrenreich játszhatja majd Han Solót a csempészről szóló Star Wars-spinoffban, ám azóta nem érkezett hír a Walt Disney és a Lucasfilm produkciójának háza tájáról. Most azonban a Star Wars hivatalos Twittere váratlanul bejelentette, hogy megtalálták az egyik legfontosabb mellékszereplő, Lando Calrissian a megformálóját, aki (nem meglepő módon az ifjú) Donald Glover lesz.

A 33 éves Glover eddig nem futott be nagy karriert Hollywoodban: jobbára tinglitangli tévésorozatokban kapott szerepeket, mígnem aztán tavaly három mozifilmben is feltűnt, ezek A Lazarus-hatás, a Magic Mike XXL és a Ridley Scott rendezte Mentőexpedíció voltak. A pályafutására feltehetően az utóbbi volt a legnagyobb hatással, ugyanis amellett, hogy most megkapta ezt a kétségtelenül nagy kiugrási lehetőséget kínáló szerepet, jelenleg már a Spider-Man: Homecoming című új Pókember-mozi forgatásán vesz részt, merthogy abban is játszik. Akárhogy is, Glovernek fel van adva a lecke, hiszen

Lando karakterét anno Billy Dee Williams tette legendássá.

A 21 Jump Street – A kopasz osztag, a 22 Jump Street – A túlkoros osztag, illetve A Lego-kaland című filmeket is közösen jegyző Phil LordChristopher Miller páros rendezésében készülő, egyelőre végleges cím nélküli Han Solo-mozi forgatása várhatóan 2017 elején fog kezdődni és a kész film 2018. május 25-én fog a mozikba kerülni.

Forrás: Deadline

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik