Kultúra

Korszakváltás jön a köztévénél

tevezes(960x640).jpg (Array)
tevezes(960x640).jpg (Array)

Kedden sugároznak utoljára hagyományos módon. Átrendeződik a csatornák kiosztása is.

Mint korábban megírtuk, akik egyéni műholdvevővel rendelkeznek, nem fizetnek valamilyen szolgáltatónak a tévécsatornákért, át kell állniuk a nagyfelbontású (HD) adásra, június 30-án ugyanis megszűnik az M1, M2, Duna és Duna World tévécsatornák hagyományos felbontású sugárzása az Eutelsat 9A műholdról. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) átáll a korszerűbb, jobb kép- és hangminőséget biztosító nagyfelbontású változatra.

A műhold pozíciója változatlan, a parabolaantennát nem kell elforgatni. Az érdeklődők részletesebb információt, segítséget a www.mtva.hu/vetel honlapon, a teletext 314. oldalán, telefonon (+36-1-759-5050) kaphatnak.  Július 1-től emellett változik a csatornák kiosztása is, a kábelszolgáltatóknak a médiatörvény módosítása miatt alapbeállításként az első programhelyeken kell elosztaniuk hat közszolgálati csatornát is. Az MTVA korábbi tájékoztatása szerint hamarosan bővül a közszolgálati adók kínálata az M4 Sport csatornájával.

Az állam azonban hiába akarja, hogy az állami tévét nézze mindenki. Aki akarja, az kezdheti a csatornakiosztást a muzsika tv-vel, hiszen szabadon variálható a kedvencek menü. A nagy szolgáltatók válaszai alapján korábban arra jutottunk, hogy hiába szavazta meg a parlamenti többség az új, kötelező csatornakiosztást, az sok esetben simán kikerülhető. Ha valaki akarja. De ha egyezik a véleménye egy komplett parlamenti többséggel, akkor semmit nem kell tenni.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik