Kultúra

Hajós kiosztotta a köztévét Bajor miatt

A szerda esti Híradó egy másodpercet sem szánt Bajor Imre halálhírének. Hajós András kibukott.

A Heti Hetesben kormányellenes kritikákat is megfogalmazó színész-komikus halálhíréről nem számolt be az M1 híradója szerdán – írtuk a Comment.com alapján.

Az MTVA azzal indokolta ezt, hogy Bajor Imre nem volt Kossuth-díjas. “Sajnálatos módon nagyon sok haláleset történik, mindről az esti 35 perces Híradó – érthető módon – nem tud beszámolni. A Híradó gyakorlata szerint, művészek esetében a Kossuth-díj az a „választóvonal”, amely esetben egy halálhír feltétlenül bekerül az összeállításba. Bajor Imre – noha több elismeréssel méltatták kiemelkedő munkásságát – nem volt Kossuth-díjas” – írták közleményükben.

Az, hogy Bajor Imre halálhíre nem fért be az egyébként adófizetői pénzből fenntartott köztévés híradóba, Hajós Andrásnál is kiverte a biztosítékot.

Az ATV-nek nyilatkozva ezt mondta: „Elég kisstílűnek érzem, hogy pont az Imrét, akinek a karrierje egészen erősen kötődhet, vagy kötődött a köztelevízióhoz, és nézők millióinak korszakokon keresztül okozott örömet, hogy ennyi nagyvonalúság, vagy elegancia nem tud senkibe ott szorulni, hogy megemlékezzenek róla. Egy művész emléke az soha nem azon múlik, hogy az adott hatalom által vezérelt híradó mit mond róla”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik