Szórakozás

“Egy idolt nem lehet pótolni”

Bajor Imre halálhíre mélységesen megrázta a művészvilágot. Barátai, kollégái így emlékeznek rá.

Bajor Imre hónapok óta küzdött agydaganattal. A legutóbbi hírek biztatóak voltak, úgy tudtuk, hogy a művész egyre jobban van, ám kedden ismét rettenetes fájdalmakkal került kórházba. Legközelebbi kollégái, barátai nehezen tudják feldolgozni Bajor Imre halálát, annak ellenére, hogy végig tudták, nagy a baj.

Hernádi Judit ezt nyilatkozta a Hír24-nek:

“Nagyon nehéz bármit is mondani, hiszen nem csak egy kolléga volt, hanem barát is. Azt érzem most, hogy fáj a szívem.”

Bajor Imre nem csak a színpadon, hanem a tévében is hétről-hétre szórakoztatta közönségét. A Heti Hetes főszerkesztője, Ónodi György szerint Bajort nem lehet pótolni.

“Van egy olyan közhely, hogy pótolhatatlan ember nincs. Ez egy hülyeség. Igenis van ilyen, és ilyen volt Bajor Imre is. Egy idolt nem lehet pótolni, legfeljebb helyettesíteni. Az ő széke a Heti Hetesben érintetlen marad, állandóra senki nem fog beleülni. Az egy forgószék lesz, amibe meghívunk ugyan vendégeket, de az mindig Bajor Imre helye marad.”

Pécsi Ildikó tőlünk értesült a tragikus hírről, aminek hallatán azonnal ezer meg ezer szép emlék jutott az eszébe.

“Nagyon édes pali volt és egy kedves ember. Soha semmi probléma nem volt vele, mindig rendes volt az emberekkel és a kollégáival. Egy időben rengeteget játszottunk együtt, a régiekből sajnos már csak én maradtam. Egyébként Imre mindig is egy hipochonder volt, nem passzolt hozzá ez a betegség. Szörnyű az egész, de inkább mások legyenek szomorúak most, mint hogy neki még szenvednie kelljen.”

Bajor Imrét minden kollégája imádta. A komika, Oszvald Marika valósággal rajongott érte.

“Legjobban az az ösztönös játék fog hiányozni, ami őbenne volt. Az annyira egyedi volt, partnerként teljes ámulatba ejtett. Olyan impulzusokat keltett, hogy egyszerre voltam a nézője és a partnere. Mindig megbízható volt, pontos és friss. Kedves ember volt, egy igazi finom lélek.”

Hajós Andrást sokkolta Bajor Imre halálhíre. Először nem is szeretett volna beszélni a történtekről, végül úgy érezte kötelessége megosztani mindenkivel, hogy mennyi mindent tanult a színésztől.

“Nagyon jó ember volt. Habár nem én álltam hozzá a legközelebb, büszke vagyok arra, hogy szeretett engem és hogy ismerhettem őt. 7 évig ültünk együtt a Heti Hetesben és más alkalmakkor is dolgoztunk együtt. A legfontosabb, amit elmondhatok, hogy nagyon sokat tanultam tőle. A humoristákat és szórakoztató embereket gyakran nem veszik komolyan, így volt ez vele is, de igazából egy vérprofi szakember volt.”

 

Bajor Imre szerdán délelőtt halt meg. 57 éves volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik