Belföld

A köztévén nem volt hír Bajor Imre halála

A Heti hetesben kormányellenes kritikákat is megfogalmazó színész-komikus halálhíréről nem számolt be az M1 híradója – írja a Comment.com.

A szerda esti fél nyolcas Híradóban volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék kritizálására két hírben is, alaposan körbejárták az özönvízszerű esőt is, és jutott pár perc az Ebolára, sőt, egy űrkutatási hírre is. Csak éppen Bajor Imre halálában nem találtak elég hírértéket a köztévé szerkesztői – derül ki a Comment.com cikkéből. Az oldal HírTV adását figyelő olvasói szerint ott sem volt szó a színész haláláról.

Bajor Imre halálának átpolitizáltságát jelzi egyébként az is, hogy szerdán az MSZP és az Együtt-PM Szövetség is közleményben reagált a gyászhírre. A kormánypártok nem reagáltak.

A közösségi oldalakon viszont a hazai celebvilág apraja-nagyja kifejezte együttérzését. A színészek, műsorvezetők, zenészek letaglózva fogadták a rossz hírt. Bajor Imréről mindenkinek van egy kedves emléke, még annak is, aki személyesen nem ismerhette meg a művészt.

A közhíradó sötét évei

Nem ez az első eset, hogy a Híradó rugalmasan értelmezi a közszolgálatot, de ez eddig elviszi a pálmát. 2010-ben még a kiblőrözött Lomnici-fej miatt kirúgott szerkesztők nevét „felejtette el” a köztévén kimondani, majd az éhségsztrájkoló Nagy Navarro Balázs kapcsán keltették azt a látszatot, hogy a szakszervezetek elhatárolódtak tőlük, ami nem felelt meg a valóságnak.

De idén azt sem sikerült megmutatni, amikor a Világ Igaza kitüntetés átadási ceremóniáján Fekete Nagy Béla festő fia nem vette át az apjának posztumusz adományozott elismerést Pintér Sándortól. A DK sajtótájékoztatója is fennakadt már a valóságértelmezés szelektív szűrőin a köztévénél.

De egyelőre még megadatik a lehetőség, hogy át/kikapcsoljuk a tévékészüléket, örüljünk ennek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik