Kultúra

Újabb emberek hagyják faképnél az Origót

Szinte minden napra jut egy-egy búcsú: kedden a Quart, a portál zene rovata jelentette be távozását.

A quart.hu-t nyolc évvel ezelőtt alapították, hat éve került át az Origóhoz, közös történetük pedig 2014-ben véget ér. Az oldal szerkesztői Facebook bejegyzésben jelentették be, hogy elhagyják a portált.

Jelen körülmények között már nem érezzük úgy, hogy volna kedvünk vagy erőnk folytatni, ezért a saját döntésünkből távozunk, és nem vagyunk vidámak. Köszönjük, hogy olvastatok bennünket – fogalmazott búcsúüzenetében Inkei Bence és Rónai András.

Az oldal két szerkesztője hozzátette, hogy voltak vitáik és nézetkülönbségeik az Origo mindenkori szerkesztőivel, de mégis mindig sikerült kialakítanunk egy olyan együttműködést, ami mindenkinek megfelelt. Rónai András mikroblogján hosszabban is megindokolta a döntés, ha kíváncsi rá, ide kattintva elolvashatja.

Egy hete kezdődött

A kiadó múlt kedden vált meg az Origo főszerkesztőjétől, a háttérben sokan politikai akaratot sejtenek. Érzékenyen érinthette Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy az Origo megírta: Lázár Jánosnak hét nap alatt kétmillió forintos hotelszámlát sikerült összehoznia egy munkatársával.

Még kedd este tüntetést szerveztek az Origóért és a sajtószabadságért. Sáling Gergő a Hír24 kérdésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy politikai okok állnak menesztése mögött.

Pethő András, a Lázár János utazásaival kapcsolatos cikkek írója szerdán távozott a portáltól. Kilépett az Origo Zrt. igazgatóságából egyik alapítója, György Péter is. Otthagyta az Origót a jegkorongblog.hu, hazánk legjelentősebb hokival foglalkozó portálja is.

Csütörtökön kiderült, hogy elhagyják a portált a hírek rovat tagjai, a videórovat, valamint az oldal „gyártásvezetője” és az egyik site menedzser is lelép.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik