Kultúra

Sokszínű február a BFMK-ban

Bulvár darab, szerelmes operettek, sport, tánc és a csehszlovák Kisvakond a művelődési központ jövő havi programjában.

Eddig öt előadás szerepel a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ február 21-éig szóló programajánlatában. Koreai tánccsoport, brit-magyar bábszínház és budapesti társulatok állnak színpadra a jövő hónapban. Íme a részletes műsor.

Délután a legjobb, avagy a miniszter félrelép

Forrás: Youtube.com/Színház Fogi Bulvár

A darabban Richard Wielly, a kormány egyik ambiciózus minisztere gáláns kalandra készül. Azt tervezi, hogy az ellenzék vezérszónokának titkárnőjével, a bájos Jenniferrel tölt egy romantikus délutánt az elegáns Westminster Hotelben. Ám hiába a gondos szervezés, Richard parlamenti titkárának, George Pigdennek odaadó gondoskodása, a délután rosszul kezdődik. Richard kétségbeesetten próbálja megoldani a rendkívüli szituációt, segítségül hívja Pigdent, ezzel valóságos hazugságlavinát indítva el. Ray Conney vígjátékából 1997-ben játékfilm készült A miniszter félrelép címmel. Vásárhelyen a Fogi–budapesti Bulvárszínház állítja színpadra.

Szereplők: Harsányi Gábor, Nyertes Zsuzsa, Straub Dezső, Fodor Zsóka, Harmath Imre Beleznay Endre, Fogarassy Bernadett, Straub Péter, Fogarassy András és Lengyel Eleonóra

Időpont: február 2-a este hét óra.

Anyanyelve vásárhelyi magyar

A Vásárhelyi Történelmi Kör idei második találkozóján Földesi Ferenc, a Bethlen Gábor Református Gimnázium nyugalmazott igazgatója tart nyelvészeti témájú előadást a BFMK második emeletén. Az előadást Szenti Ferenc és Szabó Pál szavalatai színesítik majd. Időpont február 7-e, este hat óra.

Valentin napi koncert a Budapesti Operettszínház sztárjaival

Az egyik fellépő, Muri Enikő a Ghostban. (Forrás: Youtube.com/Nóri Vitéz)

Egy szerelmes dalokból összeállított csokorral készülnek a Budapesti Operettszínház fiatal sztárjai a hódmezővásárhelyi, Valentin napi fellépésükre. A fővárosi társulat tagjai nem először járnak Vásárhelyen. Egy évvel ezelőtt a Lili bárónőt adták elő a városban, nagy sikerrel.

Fellépők: Muri Enikő, Vörös Edit, Kerényi Miklós Máté és Szabó Dávid

Időpont: február 14-e, este hét óra.

CS’MESE – A kisvakond

A Masters of Puppets Theatre nevű bábtársulat előadásán nagyméretű figurák és élő emberek elevenítik meg a legendás csehszlovák rajzfilm, a Kisvakond szereplőit. A gyerekeknek szánt darabból több előadást is terveznek Vásárhelyen.

Időpont: február 17-e, délelőtt tíz óra, délután egy óra, valamint délután fél három.

DO DANCE táncbemutató

A Koreai Kulturális Központ közreműködésével Vásárhelyen is bemutatkozik a DO DANCE korai táncegyüttes. A produkciójuk előtt sportbemutatót tart a Máté Taekwondo és Hapkido egyesület.

Időpont: február 21-e, este hat óra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik