Kultúra

Nagyon ütős az új X-Men előzetese

A nemrég elkészült, látványos és ígéretes előzetes eredettörténetet mutat be James McAvoy és Michael Fassbender főszereplésével.

Ha valaki nincs képben a Marvel X-Men univerzumában, az is bátran megnézheti a legújabb rész, az X-Men: First Class ritkaságszámba menően informatív és hatásos, csaknem 2 perces klipjét. A történet az előzményeket mutatja be: 1962-ben, a kubai rakétaválság idején játszódik, Professor X (James McAvoy) és Magneto (Michael Fassbender) ifjúkorában.

Az ekkor még Charles és Erik néven ismert fiatal mutánsok közeli munkatársak és barátok, de már kezd körvonalazódni filozófiájuk közti különbség: előbbi békepárti, utóbbi pedig a háború mellett foglal állást. Az előzetesben egyébként igen hatásosan nyilatkoztatja ki ezt a véleményét: „Peace was never an option”, azaz kb. „a béke soha nem volt lehetséges megoldás”.

A filmben a két kiváló főszereplő mellett olyan további ifjú tehetségek szerepelnek, mint January Jones (Mad Men-sorozat), az Oscar-jelölt Jennifer Lawrence (Winter’s Bone), Rose Byrne (Trója, 28 héttel később), Lucas Till (A Föld inváziója – Csata: Los Angeles) valamint Kevin Bacon. Az előzetest nézve úgy tűnik, Matthew Vaughn (Csillagpor, HA/VER) rendező betartja ígéretét, és minden eddiginél látványosabb részt tesz le a nézők elé. A filmet idén júniusban mutatják be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik