Nagyvilág

A Trump mellett kampányoló Elon Musk napi egymillió dollárt sorsol ki azok között, akik aláírják a petícióját

RYAN COLLERD / AFP
RYAN COLLERD / AFP
Nem spórol a világ leggazdagabb embere, ha az elnökválasztásról van szó.

Elon Musk megígérte, hogy a novemberi választásokig minden nap egymillió dollárt adományoz annak, aki aláírja az amerikai alkotmányt támogató online petícióját – írja a Reuters. Ezt demonstrálandó, szombaton át is adott egy egymillió dolláros csekket egy résztvevőnek egy pennsylvaniai rendezvényen, amelynek célja az volt, hogy motiválja Donald Trump támogatóit a szavazásra. A nyertes egy John Dreher nevű férfi volt a rendezvény munkatársai szerint.

Johnnak egyébként fogalma sem volt róla. Szóval mindegy, szívesen

– mondta a Tesla alapítója, miközben átadta Drehernek a lottónyereményszerű csekket. Ha Musk megtartja ígéretét, akkor a választásig összesen 17 millió dollárt fog kiosztani a petíció aláírói között, amelynek egyik célja, hogy a kulcsfontosságú billegő államban hatékonyan buzdítsa a republikánus szavazókat a választási regisztrációra.

Ez persze nem az első erőfeszítése a világ leggazdagabb emberének, hogy segítse Trump megválasztását: nemrég kiderült, hogy összesen 75 millió dollárt tett bele a republikánus elnökjelölt kampányába az elmúlt három hónapban, és személyesen is fellépett Trump mellett a színpadon egy naggyűlésen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik