A következő élő közvetítés része Izrael likvidálta a Hezbollah egyik kulcsemberét, a terrorszervezet helyettes vezetője támogatja a tűzszünetet

Izrael: A jelek szerint a Hezbollah vezetőjének lehetséges utódját is likvidáltuk

Anadolu via AFP
Anadolu via AFP

Izrael védelmi minisztere kedden azt mondta, úgy tűnik, hogy a meggyilkolt Haszan Naszrallah kiiktatott Hezbollah-vezér potenciális utódját is likvidálták. Joáv Gallant akkor beszélt először Hásem Szafieddin elintézésről, amikor Izrael megkezdte a szárazföldi hadműveleteket Dél-Libanonban.

Szafieddin a Hezbollah egyik vezető tisztségviselője (volt), és sokan számítottak arra, hogy ő lesz Naszrallah utódja. Előbbiről egy múlt hét végi izraeli légicsapás óta nem lehetett hallani nyilvánosan.

„A Hezbollah egy fej nélküli szervezet. Naszrallahot likvidálták, valószínűleg az utódját is likvidálták” – mondta az izraeli védelmi miniszter az északi parancsnoki központ tisztjeinek egy rövid videórészletben, amit a hadsereg tett közzé.  „Nincs, aki döntéseket hozzon, nincs, aki cselekedjen” – tette hozzá.

Naszrallahhoz hasonlóan Szafieddin is pap, aki a Mohamed prófétától való származást jelző fekete turbánt visel. A Reuters szerint a szervezet élén több mint három évtizeden át lévő vezérhez való megjelenésbeli hasonlósága miatt is esélyes utódként tekintettek rá.

Szafieddin nem vett részt azon a szeptember 27-én este, Bejrút déli külvárosában tartott találkozón, amelyen az izraeli légicsapás következtében Naszrallahot is likvidálták.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik