A rendőrség hajtóvadászatot folytat egy fegyveres ellen, aki kocsikra nyitott tüzet az I-75-ösön Kentuckyban

A hatóságok a 32. éves Joseph A. Couchot gyanúsítják a lövöldözéssel, amelyben hét ember is megsésrült.

Hajtóvadászat folyik az USA-ban Kentucky államban, miután több embert meglőttek a 75-ös államközi autópályán London város közelében. A lövöldözés helyi idő szerint 17:30 (magyar idő szerint 22:30) körül kezdődött. A kiérkező rendőrök kilenc járművet találtak, melyekbe az elkövető belelőtt.

A Laurel megyei seriff elmondása szerint hét ember sérült meg, közülük öten súlyosan. Randall Weddle londoni polgármester elmondta, hogy nem mindegyik sérülést okozta lövés, és közölte azt is, hogy senki sem halt meg a történtek során, írja a BBC. A rendőrség a 32 éves Joseph A. Couchot gyanúsítja a lövöldözéssel, akinél továbbra is fegyver van és veszélyes. Couch a Kentucky állambeli Woodbine-ból származik, 178 cm magas és körülbelül 70 kg.

Laurel County Sheriff's Office / AFP

A rendőrök szerint az elkövető az autópályán mindkét irányban közlekedő járművekre lövéseket adott le. Az I-75-ös utat több órára lezárták, mert az áthaladó autókat veszélyeztette a fegyveres. A helyi média szerint a lövések az autópályához közeli erdős területről vagy egy felüljáróról érkezhettek. „Ahol az elkövető vagy elkövetők jelenleg tartózkodnak, az eléggé zord terep, és sok a fasor”, mondta a londoni polgármester.

Christina DiNoto, aki a lövöldözés idején az I-75-ös autópályán vezetett egy barátjával, a CNN-nek azt mondta, hogy a lövés „olyan volt, mintha egy kő repült volna át a hátsó ablakomon”, és megsértette a fülét. „Egymásra néztünk, és azt kérdeztük: „Ez egy lövés volt?”. Aztán azt mondtuk: ‘Nem, ez nem lövés volt’”, mesélte. DiNotóék elmondása szerint csak másfél órával később tudták meg, hogy valóban lövést adtak le rájuk.

Scottie Pennington közrendőr, a Kentucky Állami Rendőrség szóvivője felszólította a környéken élőket, hogy maradjanak otthon.
A hatóság a lakosságot arra figyelmeztette, hogy ne közelítsék meg az elkövetőt.