Gázrobbanás történt egy indiai gyógyszergyárban, rengetegen meghaltak

India a világ gyógyszertáraként is ismert.

Egy indiai gyógyszergyárban történt robbanásban legalább 17 ember meghalt, és mintegy 40-en égési sérüléseket szenvedtek a vegyi anyagoktól a helyi rendőrség közlése szerint. A robbanás olyan erős volt, hogy emberi maradványok szóródtak szét a helyszínen, írta a The Hindu helyi napilap.

A gyógyszergyárban a tűz szerda délután ütött ki a délkelet-indiai Andhra Pradesh állam Anakapalli körzetében. A rendőrség szerint senki sem rekedt az épületben, a mentési munkálatokat már befejezték. A nyomozók szerint a robbanást gázszivárgás okozta. Egy rendőrségi tisztviselő az Indian Express újságnak azt mondta, hogy az áldozatok szörnyű vegyi égési sérüléseket szenvedtek. “Szörnyű volt, szívszorító” – mondta.

“Fájdalommal tölt el az Anakapalliban egy gyárban történt baleset miatt bekövetkezett haláleset. Részvétem azoknak, akik elvesztették közeli hozzátartozóikat és szeretteiket” – írta Narendra Modi miniszterelnök a közösségi oldalain csütörtökön.

India a világ gyógyszertáraként is ismert, számtalan gyógyszergyártó üzem működik az országban. Tavaly legalább két ember meghalt és öt másik megsérült egy hasonló esetben, amikor tűz ütött ki a Sahithi Pharma cég egyik egységének oldószerreaktorában ugyanebben a körzetben.

(via MTI)