Tömegtüntetések és orvossztrájk Indiában, miután megöltek egy rezidenst egy kórházban – galéria

A nők elleni erőszak visszatérő probléma az ázsiai országban.
Samir Jana / Hindustan Times / Getty Images - Igazságot akarunk – olvasható a kolkatai (régi nevén Kalkutta) egyetemi kórház előtt tiltakozók transzparensén, miután meggyilkoltak egy fiatal orvosnőt a munkahelyén.
RUPAK DE CHOWDHURI / NurPhoto / AFP - Az eset megrázta az indai közvéleményt, és ismét előtérbe tolta az egészségügyi dolgozók és a nők elleni erőszak ügyét.
Sudipta Das / NurPhoto / AFP - Rendőrsorfal a kórház előtt. A bűncselekménnyel kapcsolatban letartóztattak egy önkéntes kórházi dolgozót, akit nemi erőszakkal és gyilkossággal gyanúsítanak.
Samir Jana / Hindustan Times / Getty Images - Egyetemi hallgatók a tiltakozó tüntetésen. Az elmúlt napokban orvosok ezrei léptek sztrájkba Kolkatában és India más területein.
Sudipta Das / NurPhoto / AFP - Betegek hozzátartozói várakoznak a sürgősségi osztály előtt a kalkuttai állami kórháznál 2024. augusztus 11-én.
Money SHARMA / AFP - Hol lehetnénk biztonságban, ha a munkahelyünkön sem? – kérdezi transzparensén egy tiltakozó.
Sonu Mehta / Hindustan Times / Getty Images - Orvosok és orvostanhallgatók demonstrációja Új-Delhiben 2024. augusztus 12-én.
Sudipta Das / NurPhoto / AFP - A kolkatai kórház falára helyezett plakátokon „Nincs kegyelem az erőszaktevőknek” és „Igazságot akarunk” feliratok olvashatók.
Samir Jana / Hindustan Times / Getty Images
Samir Jana / Hindustan Times / Getty Images
Samir Jana / Hindustan Times / Getty Images - Aparna Sen indiai filmrendező az egyik tüntetésen.
Rupak De Chowdhuri / NurPhoto / Getty Images