Nagyvilág

Kamala Harris először állt nyilvánosság elé Biden visszalépése óta

Chris Kleponis / AFP)
Chris Kleponis / AFP)

Kamala Harris a Fehér Ház kertjében először tett nyilatkozott az után, hogy Joe Biden vasárnap bejelentette, mégsem indul a novemberi elnökválasztáson.

Harris azzal kezdte, hogy a koronavírusos elnök már sokkal jobban érzi magát, és alig várja, hogy visszatérjen a kampányba. Majd így folytatta:

Szerettem volna néhány szót szólni az elnökről. Joe Biden elmúlt három év eredményeinek öröksége páratlan a modern történelemben.

Hozzátette, egy ciklus alatt túlszárnyalta a legtöbb elnököt, akik két ciklust töltöttek be.

Harris elmondta, az elnök fia, Beau révén ismerte meg Bident, és sok mindent hallott arról, hogy milyen apa és milyen ember.

Azok a tulajdonságok, amiket Beau tisztelt az apjában, ugyanazok, amiket nap mint nap láttam az elnökünkben: az őszinteségét, a feddhetetlenségét, a hite és a családja iránti elkötelezettségét, a nagy szívét és a hazánk iránti mélységes szeretetét.

A demokraták kampánya Biden bejelentése után felpörgött, és egy nap alatt 50 millió dollár gyűlt össze az után, hogy Kamala Harris – akit Biden is támogat – bejelentkezett az elnökségért. Az, hogy ki lesz hivatalosan a demokraták elnökjelöltje a novemberi választáson, a demokrata párt augusztusi konvencióján dől el.

Kapcsolódó
Nagyon közelre mérik Kamala Harrist Trumphoz, de indulásához a demokrata küldötteket is meg kell nyernie
Az NBC News kutatása szerint Harrisnek 45 százalékos támogatottsága lenne Trump 47 százalékával szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik