Nagyvilág europoli

Orbán Viktor Rómába utazik tárgyalni

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
archív
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
archív

Az olasz lapok szerint hétfő este Rómába érkezik Orbán Viktor, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel tárgyaljon – írja a Hír TV honlapja. A sajtóhírek arról szólnak, hogy a tárgyalások középpontjában Magyarország uniós soros elnöksége, valamint a Fidesz csatlakozásának letisztázása lesz a Meloni vezette Konzervatívok és Reformerek pártcsaládhoz.

Egy héttel ezelőtt Orbán és Meloni már találkoztak, ám akkor az olasz miniszterelnök, aki egyben a az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) populista frakció vezetője is, nemet mondott a Fidesz csatlakozására. Ennek egyik oka az lehet, hogy az ECR több tagpártja is jelezte, hogy számukra elfogadhatatlan lenne a Fidesz belépése, a másik pedig az, hogy Meloni és Orbán Ukrajnával kapcsolatos politikája élesen szemben áll egymással.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik